Acasă Nova TV

Albota din inima Făgăraşilor | Investiţia lui Martin Müller, un sas originar din Mediaş

886

Albota lui Martin Müller  La aproximativ 60 de kilometri de Sibiu, în inima naturii şi în decorul de poveste al munţilor Făgăraş, un complex turistic dezvoltat de un investitor german; originar din Mediaş, vă aşteaptă cu preparate din păstrav, pâine şi deserturi de casă, lacuri de pescuit şi peisaje care îţi taie respiraţia.

La Albota se ajunge uşor, din drumul naţional 1, complexul fiind la aproximativ 60 de kilometri de Sibiu

De profesie inginer softist, născut şi crescut în România la Mediaş, Martin Müller a plecat în Germania la 21 de ani. Şi-a construit o carieră extrem de solidă în domeniu, ajungând să aibă propria afacere în IT. Aşa s-a şi întors în ţară, recrutând mai întâi personal şi apoi extinzând şi aici afacerea din Germania. I-a mers extrem de bine, atât de bine încât la un moment dat şi-a pus problema unde să meargă profitul. Aşa a cumpărat, mai întâi păstrăvăria Albota. Martin Müller la Albota

Când a ajuns aici, fosta păstrăvărie a IAS-ului artăta deplorabil dar peisajul era de poveste iar bazinele de peşte i-au readus în suflet copilăria simplă, cu bunici la ţară şi ore lungi petrecute la pescuit, pe malul Târnavei.

Nu a fost niciodată ideea mea şi ţelul meu să fac un complex turistic. Totul de fapt e întâmplare. Am cumpărat atunci păstrăvăria pentru că, fiind copil mic la Mediaş, îmi plăcea să mă duc la pescuit, peste jumătate din timpul copilăriei mele l-am petrecut pe râul Târnava. Când am văzut acesată păstrăvărie părăsită, arsă dar la poalele muntelui cu apă atât de cristalină, atât de clară, chiar dacă drumul era prost, curentul era rupt, era furat, am spus că e o oportunitate. Banii nu mai contează în acel punct, 100.000 de euro cred că am plătit, am vrut să am un refugiu pentru mine personal. Lucrând în soft, în viaţa virtuală, îţi trebuie neapărat relaxare, natura era cadrul natural în care mă simţeam bine şi încărcat cu idei noi şi cu ţeluri noi puteam să pornesc la orice proiect”, povesteşte Martin Müller.

Articol original şi Galerie Foto AICI

Citeste mai mult: adev.ro/nawm8z
Citeste mai mult: adev.ro/nawm8z
Citeste mai mult: adev.ro/nawm8z

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here