Acasă Nova TV

12 aditivi şi conservanţi în berea cu arome | Puține fructe, multe E-uri

300

Berea cu arome  Aromată, gustoasă, dar cu multe E-uri: berea cu gust de lămâie sau grepfruit este tot mai căutată de români, însă conține 12 aditivi şi conservanţi, arată un studiu al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Specialiştii atrag atenţia că fructele aproape că lipsesc din compoziţie, dar nu şi zahărul sau îndulcitorii.

Când bem berea, să nu uităm că mai mâncăm un mic, un kectchup, muștar, toate au coloranți sau poate chiar aceiași aditivi, astfel prin cumularea lor am putea avea probleme”, spune Sorin Mierlea, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Pe etichetele băuturilor apare dextroză sau sirop de porumb care, spun nutriţioniştii, creşte riscul de obezitate.

„Cine are foarte mare atenție la siluetă să le aleagă pe cele cu îndulcitor, nu cu zahar”, spune nutriționistul Corina Zugravu.

E 211, care dă gust produselor, poate duce la tulburări de hiperactivitate. În combinaţie cu acidul ascorbic, devine şi mai periculos. Reţeta aproape că nici nu conţine fructe – uneori concentraţia este de numai 0,03%, se arată în studiul Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

În fiecare an se consuma 17 mil de hectolitri de bere, iar cea cu aroma de lamaie sau grepfruit reprezinta doar 1% din piata. Romanii cumpara astfel 34 de milioane de sticle de bere cu arome

Reprezentanţii industriei berii nu au trimis un punct de vedere cu privire la cele constatate de analiza Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. (Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here