Acasă Nova TV

Junii Sibiului promovează folclorul românesc în capitala Irlandei

130

afisÎn perioada 16-21 mai 2014, la invitaţia „Comunităţii Românilor din Irlanda” şi a Asociației „De la Romani pentru Romani”, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” se vor deplasa în capitala Irlandei – Dublin, pentru a participa la o serie de evenimente cultural – artistice dedicate „Zilei Românilor din Irlanda”. Totodată, acest turneu se înscrie în seria evenimentelor de anvergură marcate în plan internațional prin spectacole speciale susținute alături de colaboratori ai „Junilor Sibiului” şi care celebrează aniversarea a 70 de ani de activitate a ansamblului, cea mai veche formație de dansuri populare a României, devenită patrimoniu universal.
Cu ocazia sărbătoririi „Zilei Românilor din Irlanda”, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” va susţine la Dublin, în data de 17 mai 2014, la sala Helix, DCU, începând cu orele 18.30, un spectacol folcloric extraordinar, împreună cu soliştii de muzică populară: Cristian Pomohaci, Viorica Telcean, Alexandru Brădăţan, Paul Ananie, Nicu Mâţă, Daniel Pop, Gabriel Dumitru, Emilia Dorobanţu şi Nicolae Furdui Iancu. Alături de artiştii români, pe scena va urca şi formația de dansuri tradiționale irlandeze „Irish Dance Company”. Spectacolul va fi prezentat de către vedeta TVR – Iuliana Tudor.
De asemenea, la solicitarea comunității de români din Dublin, în zilele următoare spectacolului, va avea loc o reuniune culturală a membrilor Ansamblului Folcloric Profesionist “Cindrelul – Junii Sibiului” cu românii din Irlanda.

Pentru această deplasare, „Junii Sibiului” au pregătit un program artistic special, în cadrul căruia sunt valorificate dansuri și cântece populare, reprezentative pentru Sibiu și marile zone etnofolclorice ale României, ansamblul etalând, astfel, în faţa spectatorilor, bogăţia şi varietatea folclorului românesc, emblema identităţii noastre naţionale.
Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Sibiu prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, „Comunitatea Românilor din Irlanda” şi Asociația „De la Români pentru Români”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.