Acasă Nova TV

Duhovnicul căruia Arsenie Boca i-a zis că va ajunge călugăr. Cine este preotul David Stoica, din judeţul Sibiu

339
David Stoica, preotul Într-un sat din judeţul Sibiu în care mai locuiesc doar şapte familii, David Stoica, un duhovnic cu har, a ridicat din temelii o mănăstire, iar la slujbele lui vin sute de oameni din toată ţara.

Sădinca este un cătun cu o mână de oameni, aflat la aproximativ 40 de kilometri de Sibiu. În teorie, vorbim despre câteva gospodării, puţine poveşti şi coşuri care fumegă, pierdute în iarnă. Totuşi, mănăstirea din Sădinca, scăldată într-o lumină ciudată chiar şi în zilele înnorate de februarie, are porţi de lemn mari, sculptate frumos, încadrate în piatră de râu, scrie Adevărul de Sibiu.
Acolo, într-o încăpere mică, plină de flori, de icoane, între pereţii albi în care îl simţi pe Dumnezeu mai puternic decât în orice catedrală, acolo curge o poveste impresionantă despre chemare, credinţă şi dragoste de oameni.

Şi s-a întâmplat exact cum a prorocit părintele Arsenie. Din ziua aceea, în care i-a trecut mâna peste creştet, părintele Stoica a ştiut că viaţa lui, a sufletului lui, dragostea lui vor fi, toate, pentru Dumnezeu şi pentru oamenii în nevoie. Şi-a făcut ucenicia la Sâmbăta, a urmat seminarul teologic la Căldăruşani, s-a mai întâlnit cu Arsenie Boca şi, cu fiecare zi care a trecut, nu a făcut decât să aibă confirmarea faptului că a făcut alegerea care l-a desăvârşit sufleteşte.

Citeşte articolul complet AICI

În Sădinca, un sat din judeţul Sibiu în care mai locuiesc doar şapte familii, David Stoica, un duhovnic cu har, a ridicat din temelii o mănăstire, iar la slujbele lui vin sute de oameni din toată ţara.

Citeste mai mult: adev.ro/n11ufz

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here