Acasă Nova TV

VIDEO Români cu nume fistichii: de la Flocea la Brusli. Cum îşi mai botează românii copiii?

55
Români cu nume fistichii  Aproape jumătate din populaţia României poartă nume de sfinţi, însă Biblia nu a reprezentat o sursă de inspiraţie pentru alte câteva sute de mii de părinţi care au ales să-şi boteze copiii după mărci auto, instituţii ale statului, continente, ţări, arme sau organe umane. Din anuarul statistic al României nu lipsesc nici numele inspirate de actori de la Hollywood, instrumente muzicale şi fenomene ale naturii.
O statistică realizată de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor arată că cele mai folosite prenume româneşti sunt: Maria (1.794.369), Elena (1.073.435) şi Gheorghe (849.125).
România nu este doar ţara Mariei şi a lui Gheorghe. Succesul de care s-au bucurat modelele Dacia, notorietatea unor persoane sau pur şi simplu numele instituţiilor i-au făcut pe unii dintre români să le pună odraslelor nume care mai de care mai ciudate. Astfel, nu mai puţin de 146 dintre noi poartă numele Dacia, 3 – Logan, 2 – Solenza şi alţi doi Renault.
Lista nu ar fi completă fără cele 3 persoane care se numesc Poliţia, sau fără cele două care poartă numele Justiţia, sau Facultatea. Există şi români pe care numele îi fac unici. Ei sunt: Expertiza, Farmacia, Prostu, Semafor, Sentiment-Brusli, Hitler sau Bin Laden.
Articol complet şi video:  Adevărul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here