Cu mai puțin de o săptămână rămasă pană la cea mai importantă sărbătoare a creștinismului, Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, nutriționistul Nicolae Hâncu a avertizat asupra riscurilor la care se supun cei care se înfruptă peste măsură din bucatele tradiționale după ce în precedentele șase săptămâni au ținut post.
Prezent în platoul știrilor Transilvania L!VE, nutriționistul Nicolae Hâncu a explicat de ce atât de mulți români ajung la spital după masa pascală: „Cei care au ținut post timp de șase săptămâni se trezesc brusc la o libertate ilogică a consumului și astfel apar tulburările digestive. Cei mai afectați sunt cei care au deja alte probleme de sănătate. Unii au tendința să postească cu gândul la masa de Paște și comit abuzuri alimentare”, a declarat nutriţionistul.
Mitul conform căruia postul poate funcționa și ca o cură de slăbire a fost desființat de nutriționistul clujean: „80 % dintre cei care țin post se îngrașă pentru că înlocuiesc proteina animală cu prea multă pâine, dulciuri concentrate sau produse vegetariene, cum ar fi brânza de soia, care conțin multe glucide”.
Articol complet: Aici Foto: City News