Acasă Nova TV

Codul bunelor maniere: Românii sunt materialişti, nu se ţin de promisiuni, nu sunt punctuali

123
Aurelia Marinescu  Fiică de „năpârcă de burghez“, educată de o contesă, Aurelia Marinescu a hotărât să scrie cartea „celor 22 de milioane de români“ după ce a predat limba română mai bine de un sfert de secol la Colegiul Naţional „Dimitrie Cantemir“ şi s-a confruntat cu problema copiilor „crescuţi cu cheia de gât“, care, în opinia autoarei, nu ştiau regulile elementare de comportament în societate.
Aurelia Marinescu vorbeşte despre maniere şi bun-simţ ca şi când ar fi singura noastră salvare. Şi pentru autoarea cărţii „Codul Bunelor Maniere“ nu există alt remediu pentru „degringolada societăţii în care trăim“. Consideră că nivelul de educaţie al părinţilor îi influenţează într-o măsură covârşitoare pe copii, astfel că educaţia celor mici trebuie să înceapă cu educarea părinţilor lor şi că prăpastia dintre oamenii civilizaţi şi cei necivilizaţi este, de cele mai multe ori, de netrecut.

Manualul de bună purtare „Codul bunelor maniere“ a fost publicat pentru prima dată în 1995, iar, în 1999, Aurelia Marinescu a scos, cu ajutorul Editurii Humanitas, o a doua ediţie. Cartea s-a bucurat de un imens succes. La cei aproape 80 de ani, Aurelia Marinescu speră doar ca toţi românii să adopte regulile celor „şapte ani de-acasă“, repetând cu o tinerească încăpăţânare că politeţea nu a făcut niciodată nimănui niciun rău.
Articol complet şi Foto:  Adevărul

3 COMENTARII

  1. Da,foarte adevarat,educatia incepe cu cei ”7 ani de acasa”,dar marea educatie incepe de la gradinita,scoala…vedeti modelul ”german”!Daca vreti o civilizatie in tara asta,formati tineretul de mici in scoli…

  2. …rrromanii sunt lasi, nu au coloana vertebrala, put in mijloacele de transport in comun, scuipa pe strada,…in general, idealul lor suprem de viata, nec plus ultra, este sa parvina cu orice pret, de la vladica la opinca…nu conteaza ce trebuie sa faca pentru asta, de la prostitutie si crima pana la vinderea avutiilor tarii…”un popor cu substanta tarata” cum spunea Emil Cioran.

  3. ma mira ca un cadru didactic afirma ca generatia „cu cheia la gat”nu cunostea codul bunelor maniere-eu fiind copil in anii 75-80 am putut imprumuta o asemena carte de la biblioteca municipala si bineinteles am citit-o si multe din reguli le aplic si azi.sa ii reamintim doamnei ca pe axceea vreme se citea mult,existau spectacole de teatru inclusiv la tv.si cine dorea sa invete ,invata si aplica cele invatate.NU TREBUIA SA FII EDUCATA DE MAIESTATI=ma intreb acum cine e cu mai mult bun simt?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.