Acasă Nova TV

Promovabilitate de analfabeți: 3,77% dintre șoferi își iau carnetul “din prima”

29
 Promovabilitate de analfabeți  Statistica promovabilității la examenul pentru permis auto este aiuritoare. Cifrele arată că, în județul Sibiu, sunt, într-adevăr, mulți chemați și puțini aleși.
 Potrivit datelor oferite de Serviciul Permise Auto din cadrul Prefecturii Sibiu, anul acesta, au susținut examenul auto 5.910 candidați. Dintre aceștia, doar 1.678 (adică 28,39%) l-au și promovat. Doar 223 de persoane au reuşit să promoveze după prima examinare (atât proba teoretică, cât şi cea practică), mai arată cifrele oficiale. Dacă ne raportăm la numărul total de candidați, procentul de promovabilitate pentru învățăceii care dau pentru prima oară examenul este halucinant: doar 3,77%.
Examenul pentru permisul auto s-a simplificat mult, în ultimii ani. În afară de faptul că testele sunt publice, proba practică se dă pe calculator, pe o aplicație general-valabilă la nivel național.
Articol complet: Aici    Foto: Turnul Sfatului
Banner EximTur

4 COMENTARII

  1. se stie clar de ce , ptr ca instructorii platesc spaga la politisti ca sa nu promoveze elevul , ca apoi elevul sa trebuiasca sa plateasca mai multe ore de conducere !!! si nu se sesizeaza nimeni !!!

  2. Lasa vrajeala Bogdan,cert e ca elevii scoliilor de soferi sunt din ce in ce mai analfabeti,nu sunt in stare sa faca 22 de puncte la sala iar unii nu au habar pe ce planeta traiesc darmite sa conduca o masina,daca sti sa conduci si sti regulile nu are cum sa nu iti dea carnetul domnul cu chipiu…

  3. Eu lam luat anul trecut . Din prima si nu mam suit inainte la volan,nu mam omorat cu invatatul si tot l-am luat din prima.Asa ca fiti atenti si lasa-ti figurile de atotstiutori si se ia din prima. Nimeni nu e vinovat ca nu luati voi permisul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here