Acasă Nova TV

VIDEO: ZIUA PĂMÂNTULUI 2013, celebrată de Google printr-un Doodle. Descoperă minunile naturii din logo-ul Google.

24

ziua pământului google  ZIUA PĂMÂNTULUI 2013, 22 aprilie 2013, este sărbătorită de Google printr-un Doodle interactiv. În Google Doodle-ul pentru ZIUA PĂMÂNTULUI 2013, utilizatorii pot interacţiona cu un peisaj de primăvară, cu munţi, copaci, râuri şi iarbă verde, pe care sunt scrise literele care formează cuvântul Google.

ZIUA PĂMÂNTULUI 2013 este cea de-a 43-a dată când se sărbătoreşte ZIUA PĂMÂNTULUI, zi în care oamenii dovedesc că preţuiesc natura şi trag un semnal de alarmă cu privire la protejarea sa. ZIUA PĂMÂNTULUI s-a născut în SUA, în 1970, într-o perioadă în care au avut loc mai multe evenimente cu însemnătate, precum un accident nuclear la o centrală din Carolina de Sud, o revoltă a studenţilor împotriva războiului din Cambodgia, iar protejarea mediului înconjurător a devenit o temă centrală în muzica vremii.

ZIUA PĂMÂNTULUI a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul manifestat faţă de mediu. ZIUA PĂMÂNTULUI a fost celebrată în primul an de 20 de milioane de americani, majoritatea tineri. După două decenii, ZIUA PĂMÂNTULUI era celebrată de peste 200 de milioane de oameni din 141 de ţări. Astăzi, ZIUA PĂMÂNTULUI este sărbătorită de toţi cei care înţeleg importanţa protejării mediului înconjurător.

ZIUA PĂMÂNTULUI 2013 nu a fost uitată nici de Google, care a pregătit un Doodle interactiv: utilizatorii pot da click pe diverse elemente din Doodle-ul pentru ZIUA PĂMÂNTULUI, pot observa schimbările specifice fiecărui anotimp, pot vedea acelaşi peisaj atât ziua, cât şi noaptea, pot găsi nu mai puţin de şase specii de animale şi pot experimenta trei tipuri de vreme.


ZIUA PĂMÂNTULUI 2013 – Google Doodle a fost creat de Leon Hong de la Google, alături de colaboratorii săi. Despre ZIUA PĂMÂNTULUI 2013, Google scrie că este un prilej de a descoperi minunile naturii.

Sursa & Foto: Gândul

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here