Acasă Nova TV

11 voluntari străini lucrează pe șantierul Habitat for Humanity din Mediaș | FOTO

449

11 voluntari străini lucrează pe șantierul Habitat for Humanity din Mediaș.

Un grup de 11 voluntari, studenți ai Școlii Internaționale Frankfurt Rhein-Main, se află săptămâna aceasta pe șantierul Habitat for Humanity din Mediaș. Cei 11 voluntari au sosit în România în urmă cu o săptămână și s-au implicat în lucrările de reabilitare a clădirii care va găzdui ateliere protejate pentru 200 de tineri din grupuri vulnerabile în Mediaș.

Grupul de voluntari prezenți la Mediaș sunt originari din 8 țări – Japonia, Coreea de Sud, Brazilia, Kazahstan, Republica Dominicană, SUA, Germania și Ungaria – și trăiesc la Frankfurt. Aflați la prima vizită în România, liceenii se află aici pentru a veni în ajutorul unor tineri cu vârste apropiate de a lor–200 de tineri din Mediaș din grupuri defavorizate, care se luptă cu excluziunea socială din cauza sărăciei extreme, a etniei, dizabilităților sau a lipsei școlarizării.

Pentru aceștia, Habitat for Humanity România a construit o clădire cu 15 apartamente sociale, care sunt aproape de a fi finalizate, și reabilitează, împreună cu voluntari din toată lumea, clădirea care a aparținut Școlii de Aviație din Mediaș.

Aici lucrează cei 11 voluntari din Frankfurtde-a lungul săptămânii. Până acum, ei au vopsit parterul și primul etaj al clădirii șiau izolat termic podeaua și exteriorul.După încheierea lucrărilor,tineri cu vârste între 18 și 25 de ani, din grupuri vulnerabile, vor urma aici cursuri pentru a învăța diferite meserii și abilități, pentru a reuși să aibă o viață independentă.

Aproape 200 voluntari

”Voluntarii care se află la Mediaș săptămâna aceasta ne oferă tuturor o lecție de solidaritate și de umanitate. Au venit în România pentru a ajuta alți tineri mult mai puțin norocoși decât ei. Pentru cei 200 de beneficiari ai proiectului pe care îl derulăm în parteneriat cu Asociația Phoenix Speranța, o locuință decentă și abilități care să le permită să își găsească un loc de muncă reprezintă șansa la o viață independentă”, spune Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

Șantierul de la Mediaș a găzduit până în prezent aproape 200 de voluntari străini, care au lucrat la construcția celor 15 locuințe sociale și la renovarea clădirii unde tinerii vor urma cursuri de dezvoltare profesională.

Pentru acest proiect, Asociația Phoenix Speranța a obținut o finanțare din partea Velux Foundations Danemarca.Co-finanțarea proiectului este asigurată de Habitat for Humanity România și de partenerii organizației (Holcim România, Wienerberger, Tondach), precum și de Consiliul Local Mediaș, care, pe lângă o contribuție financiară, a pus la dispoziție clădirea și terenul necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.