Acasă Sibiu

Se caută 20 asistenți maternali profesioniști | Condiții necesare

701

Se caută 20 asistenți maternali profesioniști | Condiții necesare.

Pentru copil, familia este mediul favorabil pentru formarea și dezvoltarea sa, asigurându-i condiții să se simtă în siguranță, protejat fizic și psihic în orice perioadă a vieții lui. În județul Sibiu, 193 de copii au cunoscut dragostea unei adevărate familii, în grija asistentului maternal profesionist, se arată într-un comunicat de presă remis de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu.

Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată, care asigură prin activitatea pe care o desfășoară la domiciliul său, creșterea, îngrijirea și educarea copilului pe care îl primește în plasament. Dacă vrei să devii asistent maternal profesionist, poți aplica la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, care își dezvoltă rețeaua de asistenți maternali și face o selectie în vederea atestării și angajării persoanelor interesate.

Asistenții maternali se preocupă de integrarea copilului în viața socială (înscrierea la grădiniță/școală, medic de familie etc.), de creșterea și îngrijirea copilului, de pregătirea acestuia în vederea integrării în familia naturală.

Cei interesați să devină asistenți maternali trebuie să parcurgă procesul de atestare, respectiv evaluarea socială, psihologică, cursul de formare inițială. Asistenții maternali primesc un salariu de bază, sporuri și vouchere de vacanță,  iar copilul luat în plasament primește alocație de stat și alocație de plasament.

Persoanele apte de muncă, cu domiciliul pe raza județului Sibiu, ce dispun de spaţiu locativ, nu au probleme de sănătate şi doresc să îngrijească la domiciliul propriu, un copil, sunt rugate să sune la numărul de tel.0269/232066 int.31 Serviciul Management de Caz pentru Copilul cu Măsură de Protecţie Specială – Compartiment Management de Caz Asistenți Maternali Profesioniști.

Foto: arhivă


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.