Acasă Nova TV

Ziua Europeană împotriva Obezității | Eveniment organizat de Școala Postliceală Auxila la Liceul Axente Sever

57

Ziua Europeană împotriva Obezității | Eveniment organizat de Școala Postliceală Auxila la Liceul Axente Sever.

Ziua de 18 mai este sărbătorită anual ca Ziua Europeană Impotriva Obezității (ZEIO). Cu acest prilej organizațiile din domeniul sanitar urmăresc creșterea gradului de informare și conștientizare în privința obezității și a afecțiunilor generate de aceasta.

În acest context Școala Postliceala Auxila Mediaș a desfășurat campanii de informare în rândul tinerilor de la unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Mediaș. Marți, 21 mai, două eleve ale acestei instituții, Georgiana Tufă și Ștefania Fodor, ambele de la profilul de Asistent Medical de Farmacie, au realizat o asemenea prezentare a riscurilor obezității la Liceul Teoretic Axente Sever Mediaș, se arată într-o informare a liceului medieșean.

„Întâlnirea cu axentiștii a avut loc în sala festivă a unității noastre de învățământ și s-a bucurat de interesul liceenilor medieșeni. De menționat este faptul că cele două eleve ale Școlii Postliceale Auxila sunt absolvente ale Liceului Teoretic Axente Sever iar impactul prezentării lor a avut un efect puternic în rândul actualilor axentiști.

În ultimii ani obezitatea în rândul adolescenților este în creștere și se datorează unei alimentații nesănătoase (prea bogată în calorii) și a activității fizice reduse. Ziua Europeană Împotriva Obezității a fost sărbătorită pentru prima dată în 2010, iar de atunci campaniile de informare a populației se desfășoară în fiecare an în a treia sâmbătă a lunii mai” spun reprezentantații Liceului Teoretic Axente Sever.

Foto: Facebook|Liceul Teoretic Axente Sever

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.