Acasă Nova TV

Un bărbat din Biertan și-a distrus brățara electronică | Anterior și-a agresat fosta soție și a amenințat-o cu moartea

232

Un bărbat din Biertan și-a distrus brățara electronică | Anterior și-a agresat fosta soție și a amenințat-o cu moartea.

La data de 16 februarie, în jurul orei 16.30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au fost solicitați să intervină pentru aplanarea unei stări conflictuale între o femeie și fostul soț, în localitatea Biertan.

„La locul evenimentului, polițiștii au constatat că, în cursul zilei de 16 februarie, pe fondul consumului de alcool, bărbatul ar fi agresat-o fizic pe femeie și ar fi amenințat-o cu moartea. În urma evaluării efectuate privind riscurile la adresa integrității fizice a victimei,  polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, printre obligațiile impuse bărbatului numărându-se și aceea de a nu se apropia de femeie la o distanță mai mică de 100 de metri.

Pentru urmărirea modului de respectare a măsurilor dispuse, bărbatului i s-a montat un dispozitiv de monitorizare electronică. În cauză, la nivelul Poliției Orașului Dumbrăveni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș, s-a deschis un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de violență în familie și amenințare.

La aceeași dată, în jurul orei 23.30, la nivelul Dispeceratului I.P.J. Sibiu s-a primit o alertă prin care se semnala faptul că dispozitivul montat a fost înlăturat, polițiștii intervenind de urgență în zona indicată. Bărbatul a fost depistat și s-a constatat că acesta distrusese dispozitivul electronic. În cauză, s-a deschis un nou dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu.

Întrucât persoana în cauză a refuzat montarea unui alt dispozitiv de supraveghere, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore.

La data de 18 februarie, procurorul de caz a dispus față de bărbat aplicarea măsurii controlului judiciar pentru 30 de zile și a impus obligația montării unui nou dispozitiv de monitorizare electronică. Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Dumbrăveni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș” a declarat Elena Welter, Purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.