Acasă Nova TV

Bilanț minivacanță | 15 incendii și 238 solicitări pentru echipajele SMURD

187

Bilanț minivacanță | 15 incendii și 238 solicitări pentru echipajele SMURD.

Peste 350 de pompieri militari sibieni au fost în serviciul operativ în perioada 29.12.2023-02.01.2024, pregătiți să intervină pentru orice situație de urgență.

În ultima zi a anului 2023 pompierii sibieni au răspuns unui număr de 55 de solicitări primite prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pentru stingerea incendiilor și pentru a acorda ajutor medical specializat persoanelor aflate în nevoie. În prima zi a anului 2024, pompierii au intervenit pentru stingerea a 7 incendii și pentru 58 de solicitări de acordare a primului ajutor medical specializat.

„În perioada 29.12.2023 – 02.01.2024 pompierii sibieni au intervenit pentru stingerea a 15 incendii dintre care șapte incendii de vegetație uscată care au afectat în total aproape 6 hectare de teren, trei incendii de tomberoane, cinci incendii de locuințe și un incendiu de cauciucuri. De asemenea, echipajele SMURD au acordat primul ajutor calificat în cadrul a 238 de solicitări. Două dintre acestea au fost cauzate de exploatarea necorespunzătoare a materialelor pirotehnice, doi minori în vârstă de 7 ani au suferit traumatisme la mâini.

În ceea ce privește incendiile de locuințe precizăm faptul că doar unul dintre ele  a avut degajări mari de fum, fiind asistate medical trei persoane. Incendiul a avut loc într-un apartament din Tălmaciu, unde din cauza unei lumânări nesupravegheate a ars o mașină de spălat și diferite materiale textile. Celelalte patru incendii au fost minore, nefiind înregistrate victime sau pagube materiale semnificative.

Totodată, pompierii au efectuat 139 de recunoașteri în teren la obiective care au organizat evenimente și la unități de cazare de pe raza județului, în scopul identificării eventualelor pericole și pentru o planificare cât mai bună a modalităților de intervenție. Inspectorii de prevenire și control au efectuat în această minivacanță controale la mai muți operatori economici din domeniul alimentației publice, comerțului și turismului. În urma controalelor au aplicate 17 avertismente și mai multe amenzi în cuantum total de aproape 60.000 de lei” a precizat Andreea Ștefan, Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.