Acasă Nova TV

Festivalul ICon Arts Transilvania 2023 începe astăzi la Mediaș

265
Festivalul ICon Arts Transilvania 2023 începe astăzi la Mediaș

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) anunță deschiderea celei de-a XXI-a ediții a Festivalului ICon Arts Transilvania 2023.

Unul dintre cele mai longevive festivaluri dedicate muzicii clasice, jazz și celor mai efervescente creații din domeniul artelor contemporane debutează luni seara la Mediaș.

În perioada 24 iulie – 6 august, 9 localități din Sudul Transilvaniei vor fi gazdele unor evenimente muzicale de excepție, precum concerte de muzică clasică, contemporană și jazz, rezidențe artistice interdisciplinare și masterclass-uri pentru instrumentiști.

Timp de 14 zile, localități din județele Sibiu, Cluj și Mureș, precum satele Biertan, Richiș, Copșa Mare, Moșna și Rusești vor deveni puncte de întâlnire pentru peste 150 de artiști de pe 3 continente. Aceștia vor susține 20 concerte și recitaluri în locații diverse, de la edificii de cult, acoperișuri, pensiuni, Filarmonică sau chiar în aer liber.

Ediția din acest an a Festivalului ICon Arts propune un program eclectic, multidisciplar și multicultural, în care virtuozitatea muzicii se împletește cu atmosfera pitorească a satelor transilvănene și cu degustarea de preparate tradiționale spre deliciul publicului.

Astfel, Biserica Evanghelică Sfânta Margareta din Mediaș va găzdui luni, 24 iulie, de la orele 19:00, primul recital care va deschide oficial Festivalul ICon Arts Transilvania, ediția XXI.

Este vorba despre recitalul de violoncel susținut de Andrei Ioniță, alături de mezzosoprana Cristina Damian și pianista Edit Arva. 

ICon Arts este cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu.

Andrei Ioniță

Descris de publicația The Times drept „unul dintre cei mai captivanți violonceliști care s-au afirmat în ultimul deceniu”, Andrei Ioniță a fost desemnat „BBC New Generation Artist” pentru perioada 2016-2018.

Cristina Damian

Începând cu anul 2008, până în 2015, a fost solistă a Operei de Stat Hamburg (Staatsoper Hamburg) unde a avut ocazia să își diversifice repertoriul abordând atât roluri în opere germane. În anul 2010 a fost distinsă cu Premiul Operei de Stat din Hamburg Dr. Wilhelm Oberdörffer-Preis, Stiftung zur Förderung der Hamburgischen Staatsoper, pentru merite deosebite.

Edit Arva

Este o pianistă talentată cu o carieră muzicală amplă și un parcurs educațional și profesional impresionant. Spiritul creativ și dorința de a participa la concursuri și a cânta în public au apărut încă de la vârsta de 7 ani. 

Articolul precedentAutoturism lovit de o cisternă | 2 persoane rănite | Foto
Articolul următorA pierdut controlul direcției și s-a răsturnat cu cisterna | Foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.