Acasă Transilvania Online

Festivalul ICon Arts Transilvania a debutat cu două concerte la Mediaș și Biertan

202
ICon Arts Transilvania

Ediția a XVII-a a Festivalului ICon Arts Transilvania a debutat luni seară la Mediaș prin concertul de excepție susținut de Musica Ricercata și soprana Rodica Vică.

Concertul, intitulat „BarockIn’ Transylvania” a avut loc în incinta Bisericii fortificate „Sf. Margareta” și s-a desfășurat sub semnul Revelației, una dintre temele Ediției 2019.

Cuvântul înainte a aparținut lui Sebastian Gheorghiu, directorul Festivalului care a ajuns anul acesta la Ediția cu numărul 17. A vorbit despre programul bogat, diferit de la an la an, la ediția aceasta 12 localități găzduind evenimente aproape în fiecare zi în perioada 22 iulie – 10 august.

Deși fiecare spectacol va avea o poveste a sa și se va distinge prin unicitate, toate evenimentele sunt unite pe harta Transilvaniei prin prospețime, creativitate și în general prin experiența Festivalului care unește, la rândul său, comunități în jurul artelor contemporane ”, a declarat fondatorul ICon Arts.

Evenimentul de la Biserica Evanghelică „Sf. Margareta” s-a bucurat de prezența lui Gabriel Bebeșelea, dirijor și fondator al ansamblului Musica Ricercata.

ICon Arts Transilvania

Cel de-al doilea concert, parte din proiectul „5 pentru Vieru”, a avut loc miercuri seară, de această dată într-un alt spațiu emblematic al Transilvaniei: Cetatea de la Biertan. În acest proiect, cinci compozitori și cinci interpreți români vor omagia personalitatea compozitorului Anatol Vieru realizând cinci lucrări noi pornind de la creația sa.

Evenimentele sunt completate de vizite ghidate, gastronomii locale și demonstrații de meșteșuguri, toate făcând parte din Șezătoarea postmodernă, se arată într-un comunicat de presă.

ICon Arts Transilvania

Sub coordonarea compozitoarei Diana Rotaru, miercuri au fost interpretate lucrări în primă audiție realizate în urma laboratorului ICon Arts Composers Residence 2019.

Sâmbătă, în incinta fortificației de la Alma Vii, de la ora 18:00 este programată premiera spectacolului de teatru „Atlasul imaginarului colectiv”.

Un concert la patru violoncele va avea loc tot sâmbătă, dar la Criț, de la ora 16:00, săptămâna încheindu-se duminică, de la ora 20:00, la Râșnov, cu o altă premieră. Este vorba despre un spectacol inedit de teatru – jazz rezultat al laboratorului creativ desfășurat tot la Râșnov.

Mai multe informații pe ICon Arts

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here