Acasă Nova TV

Comuna Axente Sever ar putea avea propriul imn pe versurile lui Ioan Gabor

1714

Comuna Axente Sever ar putea avea propriul imn pe versurile lui Ioan Gabor.

,,Comuna Axente Sever a dat neamului românesc din Transilvania, unul dintre eroii legendari ai Revoluției române de la 1848-1849. De aici a plecat plin de avânt și idei generoase să lupte pentru drepturile naționale, sociale și politice ale românilor ardeleni, Ioan Axente Sever, cel care înnobilează comuna cu numele lui din anul 1933. El n-a fost uitat și nu trebuie uitat. Cel mai bun omagiu este adus prin cântec” scrie Ioan Gabor în cartea sa intitulată ,,Povestea vieții mele”. Volumul a apărut acum 2 luni și este al 14-lea scris de cel care este cetățean de onoare al comunei Axente Sever.

În urmă cu mai mulți ani, Ioan Gabor a scris versurile pentru un imn al comunei, iar partitura a fost realizată de compozitorul Vasile Bebeșelea-Sterp. Imnul a fost înregistrat de un cor profesionist din Sibiu și poate fi ascultat AICI.

Aprecierile primite în mediul online au fost unele pozitive, acesta fiind apreciat de către cei care l-au ascultat.

În luna noiembrie se vor împlini 90 ani de când comuna Axente Sever poartă numele revoluționarului român. Pe 15 noiembrie 1923, schimbarea denumirii, propusă în luna aprilie a aceluiași an, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Articolul precedentCentru de colectare al deșeurilor cu aport voluntar la Mediaș
Articolul următor3 clădiri din Copșa Mică vor fi reabilitate energetic cu bani europeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.