Acasă Nova TV

Atenție în trafic! | Condiții meteo dificile!

274
Cod Galben de ceață - Conducerea pe timp de ceață

Atenție în trafic! | Condiții meteo dificile!

Dat fiind faptul că, în aceste zile, vremea pune la grea încercare participanții la trafic, în condiții de ceață densă, vizibilitate redusă și polei, polițiștii rutieri atrag atenția conducătorilor auto, dar și pietonilor cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive, menite să scadă riscul implicării în evenimente rutiere cu consecințe grave.

,,În aceste condiții, le recomandăm șoferilor să circule cu viteză redusă, să mărească distanța între autovehicule, să nu se angajeze în depășiri și să folosească proiectoarele de ceață. Mențineți banda de deplasare fără a vă apropia nici de marcajul de separare a benzilor sau sensurilor, nici de marginea din dreapta a părții carosabile, iar când intenționați să virați, asigurați-vă în prealabil foarte bine. Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Rugăm conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de ceață și/sau drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.

Nu în ultimul rând, pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor” se arată într-un comunicat de presă al IPJ Sibiu

Foto: arhivă

Articolul precedentAccident produs pe DN 14 la intrarea în localitatea Târnava | Patru răniți
Articolul următorMediaș Cetate Seculară 2022 | Ce artiști vor susține recitaluri la Sala Traube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.