Acasă STIL DE VIATA

Amânarea este și ea o acțiune | Care-i sunt cauzele și cum îți poate afecta viața?

142
Amânarea este și ea o acțiune

Amânarea este și ea o acțiune! Care-i sunt cauzele și cum îți poate afecta viața?

Amânarea te ajută pe moment, te face să te simți mai bine, dar când ești nevoit să revii la ceea ce aveai de făcut, te simți și mai stresat. Amânarea are la bază o emoție. Și nu doar una!

O dobândim în urma unor evenimente care au lăsat o urmă emoțională. Nu toate amânările sunt problematice, dar în momentul în care ele încep să ne afecteze modul de viață, devin o problemă.

Care sunt cauzele emoționale ale amânării?

Într-o manieră simplă a anilor 1930, medicul Edward Bach, cel care prepară cele 38 de remedii florale care-i poartă numele, spunea: “una dintre tragediile cele mai mari este dezvoltarea plictiselii …

Amânăm o activitate pentru că nu avem dispoziția necesară și căutăm  la nesfârșit momentul potrivit. Un comportament neproductiv, inutil și care produce întârziere are la bază emoții negative.

Învață să-ți verifici stare emoțională atunci când ai tendința de a amâna. Emoțiile bine înțelese te conduc înainte, dincolo de orice regret, amânare sau suferință.

Amâni fiindcă îți este teamă de eșec? Nu reușești să comunici ce emoții te neliniștesc?

Remediile florale Bach, descoperite în anii 1930, sunt esențe naturale obținute din florile unor arbuști sau plante, care ne ajută să tratăm emoții negative.

Pentru frica de eșec, frică dealtfel firească dar care la un moment dat pune stăpânire pe acțiunile tale, Mimulus este un remediu floral care te va ajuta să depășești momentul și să poți să treci la acțiune.

Genul Mimulus conține aproximativ 160 de specii dar planta folosită pentru a extrage esența apoasă folosită ca remediu floral este Mimulus gutatus, o floare galbenă a cărei esență dezvolă curajul.

Floarea de gențiană

A fost altă floare studiată de medicul Edward Bach care o folosește pentru a prepara Gentian. Un remediu floral pentru cei care suferă un blocaj în urma unui eșec și au o reținere de a mai încerca același lucru.

Nu ai luat carnetul de șoferi de prima dată și te caracterizează o teamă de a mai încerca? Nu pierde timp prețios care ar putea fi folosit în activități importante, care să-ți aducă plus valoare!

Ajută-te într-un mod natural și benefic să restabilești echilibrul emoțional. Este baza sănătății fizice și a tuturor acțiunilor pe care le faci, sau mai curând nu le faci.

Ai grijă de tine și de ceea ce simți!

monica degeu
Articolul precedentMunicipiul Mediaș va beneficia de aproximativ 11 kilometri de traseu cicloturistic
Articolul următorConcert ecumenic de Crăciun la Biserica Evanghelică Sfânta Margareta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.