Acasă STIL DE VIATA

Dulciuri, emoții și flori de Bach | Monica Degeu

352
Dulciuri emoții și flori de Bach

Dulciuri, emoții și flori de Bach! 26 noiembrie este Ziua în care se sărbătorește tortul!

Întotdeauna o emoție însoțește tortul dar, este oare întotdeauna benefică și pozitivă?

Să vedem!

Psihologia nutrițională ne spune că ceea ce gândim despre ceea ce mâncăm este mai important decât ceea ce mâncăm pentru sănătatea noastră.

Există momente care ne hrănesc de plăceri dulci și bucurie și asta duce la metabolizarea completă a alimentelor pe care le mâncăm chiar dacă sunt mai multe calorii decât ne-ar fi necesare.

Nevoia de a fi bine hrănit îl are nu doar corpul fizic, cât și cel emoțional. Hrana poate fi atât materială cât și spirituală, emoțională.

Pot fi emoții care ne provoacă reacții acide, momente sărate, experiențe amare și toate acestea ne învață cum să ne hrănim!

Dacă te simțiți vinovat pentru că ai consumat ciocolata sau tortul, fiindcă despre el este vorba astăzi, sau te vei judeca pentru că ai mâncat felia de tort, aduci o contribuție negativă, emoțională și vei trimite semnale pe fibrele simpatice ale sistemului nervos și digestiv.

Acest lucru inhibă digestia, ceea ce înseamnă că vei mânca tortul dar nu îl vei metaboliza complet.

Remedii florale Bach intervin în plan emoțional pentru a ne trata emoțiile negative. Sunt cele care ne împiedică să trăim sănătos.

Atunci când bucuria nu este autentică și consumi dulciuri pentru a compensa bucuria copilului interior, care se simte lipsit de bucurii emoționale, remediul floral care te poate ajuta este Agrimony.

Agrimony este remediul florale Bach indicat în tratamentul dependențelor de alimente, de dulciuri. Am mai vorbit despre el.

Impatiens este remediul necesar celor care nu au răbdare. Nu-și dau timp pentru a savura ceea ce mănâncă. Mânâncă în grabă, nici nu se gândesc la ceea ce mănâncă.

Impatiens este remediul preparat dintr-o floare de origine tibetană a cărei sămânță s-a răspindit în toată lumea, Impatiens glandulifera.

Tratează un sentiment al nerăbdării, al irascibilității, care poate duce la probleme digestive.

Remediile florale Bach sunt produse naturale 100%, nu sunt toxice, nu provoacă dependență și pot fi administrate cu orice alt tip de tratament, în diluțiile prescrise.

Terapia Bach poate fi colacul de salvare când nu mai ai control asupra poftelor tale sau asupra vieții tale.

Ai grijă de tine și de ceea ce simți!

monica degeu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.