Acasă Transilvania Online

400 de fermieri din Transilvania, membrii asociației condusă de Teodor Aflat vor prelua fabrica de zahăr Luduș

6212
400 de fermieri din Transilvania, membrii asociației condusă de Teodor Aflat vor prelua fabrica de zahăr Luduș

400 de fermieri din Transilvania organizați într-o asociație condusă de Teodor Aflat vor prelua fabrica de zahăr Luduș, ce era aproape de închidere în urma deciziei proprietarului francez.

Conform G4Media, fermierii, cultivatori de sfeclă, au participat Miercuri la negocieri, în Luduș, cu conducerea franceză a fabricii, reușind să o salveze de la închidere și demolare.

Datorită faptului că am semnat un contract de confidențialitate, nu putem vorbi prea multe. Primul pas e făcut, suntem pe un făgaș bun și fabrica din Luduș va fi repusă pe poziții, deci sperăm că, din toamna asta sau din primăvara anului 2023, cultivatorii din Luduș, Brașov, Cluj, Sibiu, să reînceapă cultura de sfeclă de zahăr. Prețul la sfeclă anul acesta e chiar foarte bun, sperăm să-l facem și mai bun, pentru că, ținând cont că noi, cultivatorii, vom fi și acționarii fabricii, ar trebui să ne mobilizăm și să facem zahăr pentru România,” a declarat Teodor Aflat, cel mai mare fermier din județul Sibiu.

În afară de faptul că se vor menține cele 150 de locuri de muncă, liderul de sindicat din fabrică, Ioan Trif, nu a dorit să declare deocamdată mai mult

Întrebat dacă fermierii pot garanta că în cazul în care vor deveni investitori ai fabricii vor putea asigura profitabilitatea acesteia, Teodor Aflat a răspuns că cererea pentru zahăr nu va scădea și, mai mult, acesta crede că prețul zahărului aproape se va dubla anul viitor.

Atâta timp cât zahăr se consumă în piața lumii, cât fabrica de zahăr de la Roma face demersuri pentru a aduce sfeclă de zahăr din România, mai ales că s-a scumpit motorina etc., (…). Eu văd zahărul anul viitor trecând de 10 lei/kg,” a spus Aflat, citat de Turnul Sfatului.

Grupul de firme fondat de Teodor Aflat și administrat în colaborare cu un investitor german, are în componență șapte companii active ce prelucrează o suprafață de 9.750 ha în total, în județele Mureș și Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.