Acasă Mediateca

14 voluntari la atelierul de restaurare a ferestrelor din lemn de la Sinagoga Mediaș

530
14 voluntari la atelierul

14 voluntari la atelierul de restaurare a ferestrelor din lemn de la Sinagoga Mediaș.

14 voluntari din toată țara participă la atelierul de restaurare a ferestrelor din lemn de la Sinagoga Mediaș. Atelierul face parte din proiectul ,,Ferestre – poveștile orașului și ale lemnului” derulat de Asociația Fanny Baumel. Activitatea este destinată persoanelor pasionate de construcții/arhitectură/patrimoniu, care sunt dispuse să aloce câteva ore din timpul lor pentru a fi voluntari într-o activitate practică inedită. 

Îmbinând utilul cu plăcutul, sub îndrumarea unui restaurator, vor fi revitalizate ferestrele de lemn ale Casei de lângă Sinagogă, prin curățarea lemnului, încleierea elementelor de lemn desprinse, descleiate, completarea cu lemn a elementelor lipsă, protejarea lemnului, curățare/protejare feronerie, schimbarea sticlei sparte, realizarea și montarea de picurătoare asemănătoare cu cele originale. Atelierul se desfășoară în perioada 10 – 17 Octombrie, în curtea Casei de lângă Sinagoga Mediaș, zilnic, între orele 14:00 – 19:00.

Articolul precedent400 de fermieri din Transilvania, membrii asociației condusă de Teodor Aflat vor prelua fabrica de zahăr Luduș
Articolul următorÎncep Zilele Culturii Maghiare | 300 ani de învățământ în limba maghiară la Mediaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.