Acasă STIL DE VIATA

Slăbiciunea VOINȚEI | Monica Degeu

185
Slăbiciunea VOINȚEI - remediile bach

Slăbiciunea voinței! Weakness of will!

Este veche de când lumea și studiată din cele mai vechi timpuri! Și Platon și Socrate se întrebau cum este posibil ca, dacă cineva consideră că o acțiune este mai bună pentru el, știe și chiar declară asta, face cu totul altceva? O “auto-indulgență”?

Mai târziu s-a constatat că este o stare de spirit în care există o atitudine lipsită de perseverență și psihologii i-au dat și o denumire: akrasia. Iar cel care decide că A este bun pentru el și face totuși B este akratic sau acratic.

Vrei să te lași de fumat dar există o lipsă a voinței. Vrei să faci sport dar nu faci nimic în direcția aceea… mai spune tu gândind la tine ce faci sau mai curând nu faci!!! De-a lungul timpului ne-au ajutat filozofii să înțelegem că există în noi un război nesănătos ca orice război, între rațiune și emoție. O disociere între intenție și acțiune.

Asta este akrasia, o amăgire, care de fiecare dată se întoarce împotriva ta. Îți furi singur căciula! Am zis a fuma. Înlocuiește cu ce verb vrei. A te enerva, a mânca (nesănătos)…

Aici intervin remediile florale Bach! Acolo unde energia subtilă a emoției lucrează împotriva ta.

Extrase din esența florilor unor plante sau arbori crescute în mediul lor natural, conservate în soluție alcoolică, descoperite de medicul englez Edward Bach în anii 1930, remediile florale Bach restabilesc echilibrul emoțional necesar sănătății noastre, a armoniei corp-minte-emoție-suflet pentru a avea ceea ce numim fericire.

Sunt terapeut și-mi doresc să cunoști că în natură ai ajutor la nivel profund al emoției care stă la baza sănătății tale. Vor urma și alte articole despre 38 de esențe florale care restabilesc echilibrul, voința și curajul de a fi tu însuți!

Ai grijă de tine și de ceea ce simți!

Articolul precedent3 din 3 | ACS Mediaș a învins clar Sparta Mediaș, scor 6-0 | VIDEO
Articolul următorColecție de cărți vechi, manuscrise și documente descoperite în podul Bisericii Evanghelice Sfânta Margareta din Mediaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.