Acasă Transilvania Online

Conturi blocate la Blue Air | Avioanele rămân la sol

337
Cursa Cluj-Dublin aterizare de urgenta - Conturi blocate la Blue Air

Ministerul Mediului a blocat conturile companiei low-cost Blue Air astfel că avioanele rămân la sol în următoarele zile.

Blue Air a anunțat în cursul acestei după amiezi că toate zborurile, cu plecare din România, sunt suspendate până pe 12 septembrie 2022. Zborurile din afara țării, care au mai fost programate astăzi, se vor derula conform planificării. Într-un comunicat de presă oficial, compania anunță că poprirea tuturor conturilor de către Ministerul Mediului, pune societatea în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

Din păcate, această blocare a tuturor conturilor bancare ale Blue Air a venit la scurt timp după declarațiile publice și instigările directe de „nu mai cumpăra bilete Blue Air” propagate în spațiul public de către un reprezentant cu rang înalt al statului român … ” se specifică în documentul oficial.

Este vorba despre președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) care, ar fi responsabil de distrugerea semnificativă a încrederii pasagerilor în Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro. Conform comunicatului „declarațiile și acțiunile iresponsabile ale unui reprezentant al statului român, precum și decizia intempensivă de blocare a tuturor conturilor bancare ale societății, au adus Blue Air în situația nedorită de a își reduce operațiunile pentru perioada imediat următoare, cu scopul de a facilita finalizarea analizei impactului din partea investitorilor și al obținerii autorizațiilor necesare în vederea discuțiilor cu investitorii”.

Compania efectua de la Sibiu zboruri spre Stuttgart.

ACTUALIZARE ULTIMA ORĂ

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat marți că instituția statului care a pus poprire pe conturile companiei aeriene BlueAir este Administrația Fondului de Mediu (AFM), din subordinea Ministerului Mediului. El a anunțat că a discutat cu ministrul Mediului pentru a debloca situația și a ridica poprirea. 3 000 de pasageri afectați de decizia Blue Air.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a făcut marți seară declarații despre Blue Air. El a refuzat deblocarea conturilor, așa cum îi ceruse premierul Nicolae Ciucă, și a spus că Blue Air trebuie să reia zborurile imediat, precum și să ceară reeșalonarea datoriilor către Administrația Națională de Mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.