Acasă Revista Presei

Prețurile la energie și gaz rămân plafonate până în 2023 | Suprataxare pentru intermediari

234
Prețurile la energie și gaz rămân plafonate până în 2023

Prețurile la energie și gaz rămân plafonate până în 2023, așa cum s-a stabilit prin ordonanță de urgență, a anunțat astăzi ministrul energiei.

Virgil Popescu a dat asigurări că schema de plafonare şi compensare a facturilor la energie și gaz va rămâne în vigoare până la 31 martie. Totodată guvernul dorește supraimpozitarea întregului lanţ din energie și nu doar pentru producători.

Nu văd de ce un intermediar ar trebui să câştige mai mult de câteva procente, că doar ia şi vinde, nu face altceva. Nu văd de ce să câştige dublu, triplu. Nu e normal ca unii să facă profituri foarte mari şi alţii să le plătească. Preţul care este acum în PZU este foarte mare,” a declarat Popescu. Deocamdată nu este clar de când se va aplica această suprataxare, iar ministrul a evitat să dea un răspuns concret.

În ceea ce privește populația, facturile vor rămâne așa cum s-a stabilit, iar în toamnă se va decide ce urmează din Aprilie, anul viitor.

Plafonarea va rămâne, evident. Ordonanţa este în vigoare până la 31 martie. Nu se va întâmpla nimic cu facturile românilor peste iarnă. În septembrie-octombrie vom lucra la ce se va întâmpla după 31 martie,” a spus ministrul energiei, citat de G4Media.

Articolul precedentBărbat în stare foarte gravă după ce s-a răsturnat cu mașina | Foto
Articolul următorOcupația de juristconsult dispare | Obligațiile angajatorilor pentru cele peste 2 000 de contracte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.