Acasă Revista Presei

Persoanele amendate pentru necompletarea formularului PLF pot solicita restituirea banilor

253
Persoanele amendate pentru necompletarea formularului PLF pot solicita restituirea banilor

Persoanele amendate pentru necompletarea formularului PLF pot solicita restituirea banilor. Ordinul care stabilește procedura de restituire a fost publicat în Monitorul Oficial.

Este vorba despre formularul digital de intrare în România (PLF), obligatoriu în perioada pandemiei. Cei care au achitat amenda pot depune la direcţia de taxe şi impozite din cadrul primăriei de domiciliu o cerere de restituire a banilor. Cererea trebuie însoţită de procesul verbal de constatare a contravenţiei şi documentul de plată. Perioada prevăzută pentru depunerea documentului este 90 de zile.

Cererile pot fi depuse în format fizic, electronic (e-mail/Spaţiu Virtual Privat) sau prin împuternicit. Sumele pot fi restituite în contul comunicat de contribuabil, în numerar la casieriile organelor fiscale locale sau vor fi scăzute din alte datorii fiscale, dacă acel contribuabil are de achitat impozite pe clădiri, impozite pe terenuri, impozite pe mijloacele de transport, etc. Termenul de soluţionare este de maximum 45 de zile de la depunerea acestora”, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării.

Persoanele care au fost amendate dar nu au achitat suma prevăzută în procesul verbal de constatare nu trebuie să depună cerere. Amenda se anulează și se scade din evidenţele organelor de executare.

Articolul precedentTenisul aduce medalie pentru delegația Mediașului la Jocurile Internaționale ale Copiilor | Coventry 2022
Articolul următorVIDEO Poliția sibiană caută un hoț de biciclete | Dacă ați văzut persoana sunați la Poliție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.