Acasă Revista Presei

Ministrul Sănătății îndeamnă cetățenii de până la 40 de ani să ridice cât mai repede pastilele cu iodură de potasiu

716
pastilele cu iodură de potasiu

Ministrul Sănătății îndeamnă cetățenii de până la 40 de ani să ridice cât mai repede pastilele cu iodură de potasiu.

Alexandru Rafila a declarat astăzi că că sunt 2.500 de farmacii în toată țara în care se găsesc aceste pastile, iar oamenii le pot ridica gratuit, pe baza rețetei.

Distribuția pastilelor e perfect funcțională. Îndemn pe toată lumea, pe toate persoanele de până la 40 de ani, să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu”, a spus luni Rafila, în cdrul unei conferințe de presă.

Întrebat dacă există cerere pentru pastilele de iod, ministrul sănătății a subliniat că, probabil, pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina, e posibil ca cererea să crească. Medicii de familie trebuie să elibereze o prescripție celor care trebuie să primească iodura de potasiu.

Este un sistem perfect funcțional. Este important ca oamenii să apeleze la sistemul pe care noi am reușit să îl punem la punct”, a spus Rafila.

Pastilele de iodură de potasiu trebuie luate doar cei cu vârste sub 40 de ani, în cazul unui accident nuclear, în termen de 24 de ore de la producerea acestuia.

Declarația vine în condițiile în care forțele ruse au bombardat din nou centrala nucleară de la Zaporojie, din Ucraina. Potrivit autorităților ucrainene, în atacul de duminică au fost loviți trei senzori de radiații. (Digi24)

Articolul precedentUn bărbat cu 0,69 alcoolemie s-a răsturnat cu mașina în giratoriu
Articolul următorO șoferiță a acroșat o tânără care o dirija în vederea parcării autoturismului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.