Acasă Transilvania Online

Deschiderea aeroportului de la Braşov nu mai este de actualitate în acest an

447
Deschiderea aeroportului de la Braşov

Anunțată pentru luna Noiembrie, deschiderea aeroportului de la Braşov nu mai este de actualitate în acest an.

Aeroportul Internaţional Braşov Ghimbav trebuia să devină operaţional de la 1 noiembrie 2022, anunțase la începutul anului conducerea Consiliului Județean Brașov însă, datorită unor proceduri, de aicolo nu va putea decola vreun avion înainte de iunie 2023.

Autoritățile brașovene au anunțat că toate contractele aflate în derulare privind obiectivele ce au rămas de executat sunt în stadii avansate. Totuși este necesară parcurgerea unor etape care nu pot fi sărite sau parcurse mai repede decât este prevăzut. 

Activităţile critice necesare deschiderii aeroportului sunt de natura asigurării serviciilor de navigaţie aeriană, pregătirea personalului de dirijare, certificarea furnizorului de servicii de navigaţie aeriană, aprobarea echipamentelor de radionavigaţie, a sistemului meteo şi de comunicaţii, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, citat de Adevărul.

Situaţia mondială ne pune şi pe noi în situaţia de a avea întârzieri. Noi am semnat contractul pentru echipamentele de radionavigaţie în luna decembrie 2021, iar în primăvara acestui an s-au lansat în producţie echipamentele de radionavigaţie şi nu puteau fi livrate mai repede. După ce vor fi instalate, se pot face verificările în zbor,” a spus Adrian Veştea. 

Articolul precedentZgomotul la control | Polițiștii au verificat normele fonice ale autovehiculelor | Foto
Articolul următorAristotel Jude nu mai este director general la Romgaz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.