Acasă Transilvania Online

Aeroportul Braşov va fi operaţional din noiembrie 2022 | Concurență pentru Sibiu

354
Aeroportul Braşov va fi operaţional din noiembrie 2022

Aeroportul Braşov va fi operaţional din noiembrie 2022, potrivit reprezentanților Consiliului Județean Brașov.

Conform Ziarul Financiar, Lucrările la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav sunt aproape gata, astfel că terminalul va deveni operațional de la 1 noiembrie.

Alexandru Anghel, directorul executiv al Direcţiei Implementare Aeroport din cadrul CJ Braşov, spune că autoritățile locale se află în discuţii cu mai mulți operatori aerieni care ar putea funcționa aici, iar printre aceștia se numără TAROM, Blue Air, WIZZ Air, Lufthansa, LOT, Turkish Airlines, El Al și Air Bucharest.

În primul an de activitate, autorităţile locale se așteaptă la un trafic de 300.000 de pasageri și la cinci destinații care să fie operate de pe acest aeroport. Estimările au fost calculate în funcţie de discuţiile pe care le-au avut autorităţile locale din Braşov cu operatorii aerieni.

Cu toate că autorităţile estimează că aeroportul va putea fi deschis în 1 noiembrie a acestui an, mai sunt de finalizat activităţi de ordin tehnic, juridic, organiza­toric, ceea ce ar putea duce la întârzieri cu impact asupra datei propuse, scrie presa locală din Brașov.

Odată cu deschiderea aeroportului din Brașov și în funcție de rutele operate acolo, este de așteptat ca aeroportul din Sibiu să piardă o parte din călători. Partea bună este că odată cu această concurență populația din zona Centru va avea mai multe alternative pentru viitoarele călătorii.

Articolul precedent5 bărbați din Copșa Mică și Axente Sever reținuți pentru furturi de cabluri
Articolul următorFocar de pestă porcină la porci mistreți în județul Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.