Acasă Sibiu

Cea mai nouă autospecială de stingere a incendiilor a intrat în dotarea pompierilor sibieni | Foto

312

Cea mai nouă autospecială de stingere a incendiilor a intrat în dotarea pompierilor sibieni.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Căpitan Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a fost dotat cu o autospecială de mare capacitate. Începând de astăzi, 9 august, parcul auto al ISU Sibiu este dotat cu cea mai nouă autospecială existentă în acest moment în dotarea pompierilor, la nivel național, gata să intre în intervenții.

Aceasta va funcționa în cadrul Stației Miercurea Sibiului și are cea mai mare capacitate de stingere. Autospeciala are o capacitate de 10.000 de litri de apă și 400 de litri de spumogen și face parte dintr-un total de 200 de autospeciale care vor fi achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020 – Program Operațional Infrastructură Mare.

,,Reînnoirea parcului auto este în continuare o prioritate, mai ales având în vedere unitățile operative care dețin tehnică de intervenție cu durată de exploatare depășită. Serviciile oferite celor aflați în dificultate trebuie să se mențină la un standard de calitate ridicat. Această autospecială este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, unde este nevoie de cantități însemnate de substanțe pentru stingere, punându-se în același timp accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere prin posibilitatea ajustării jetului de apă refulată cu ajutorul tunului de refulare.

Mașina de intervenție poate fi alimentată cu apă și din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri, etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanță de hidranți. Accesoriile de pe această autospecială sunt unele performate, de ultimă generație, fapt ce vine nu doar în sprijinul pompierilor, ci și în sprijinul direct al comunității” a precizat Andreea Ștefan, Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Foto: ISU Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.