Acasă STIL DE VIATA

Poți considera că investești atunci când mergi la cazinou? 

132
Poți considera că investești atunci când mergi la cazinou?

De câte ori ați auzit pe cineva spunând: „Să investești la bursă seamănă cu jocurile de noroc la cazinou” în timpul unei discuții financiare?

Este adevărat că atât investițiile, cât și jocurile de noroc includ riscuri și luarea de decizii, în special riscul capitalului cu așteptarea unui câștig viitor. Dar, deși jocurile de noroc au frecvent o durată de viață scurtă, investiția în acțiuni poate avea o durată de viață. În plus, pe termen lung și în medie, jucătorii de noroc ar putea anticipa să primească un randament negativ chiar și dacă profiți de un bonus fara depunere sau mai multe. Pe de altă parte, pe termen lung, investițiile pe piața bursieră au adesea un randament previzionat pozitiv.

 Jocurile de noroc

Acțiunea de a risca bani sau alte obiecte de valoare în speranța de a câștiga și de a obține un profit se numește joc de noroc, cunoscut și sub numele de pariere sau pariuri. Printre exemplele unor forme ale acestui tip de joc se numără: mesele de joc, jocuri digitale, Bingo, evenimente sportive, jocuri de noroc pe internet

Jackpotul sau potul pus la bătaie determină cât de mult se poate câștiga în urma unui eveniment de pariuri. Mărimea jackpotului este, de asemenea, influențată de o varietate de variabile, inclusiv tipul de eveniment, amploarea evenimentului, numărul de participanți, costul biletelor, regulile cazinoului sau ale site-ului de pariuri și multe altele.

Din nefericire, rezultatele jocurilor de noroc sunt nesigure, deoarece evenimentele sunt în primul rând jocuri de noroc, astfel încât acestea prezintă riscuri enorme. Cu toate acestea, există totuși strategii care pot contribui la creșterea șanselor de câștig.

Jucătorii care joacă la nivel profesionist de mult timp sunt susceptibili de a fi stăpânit pariurile și gestionarea riscurilor. Aceștia sunt pricepuți în cercetarea istoriei echipelor pentru pariuri sportive și sunt, de asemenea, buni la citirea și interpretarea tiparelor. Jucătorii de cărți experimentați știu cum să caute indicii și maniere pentru a prezice „mâinile” adversarilor lor și mișcările ulterioare.

Poți considera că investești atunci când mergi la cazinou?

Investiții

Actul de a investi reprezintă angajarea de capital într-un activ, cum ar fi acțiunile, în speranța de a obține un profit sau un venit. Ideea fundamentală din spatele investiției este anticiparea unui randament sub formă de venit sau de creștere a prețului. În cazul investițiilor, riscul și randamentul sunt invers corelate; un risc scăzut se traduce, de obicei, prin randamente previzionate scăzute, în timp ce profiturile mai mari sunt asociate, de obicei, cu un risc crescut.

Investitorii trebuie să aleagă în mod constant cât de mult capital sunt dispuși să riște. La fiecare tranzacție, unii comercianți riscă în mod regulat între 2 și 5 la sută din banii lor. Investitorii pe termen mai lung aud în mod constant virtuțile diversificării în diferite clase de active. Cu toate acestea, riscul și așteptările de randament pot varia foarte mult în cadrul aceleiași clase de active, mai ales dacă este o clasă mare, așa cum este clasa acțiunilor. De exemplu, o acțiune blue-chip care se tranzacționează la Bursa de Valori din New York va avea un profil de risc și randament foarte diferit față de o acțiune cu microcapitalizare care se tranzacționează la o bursă mică.

Aceasta este, în esență, o strategie de gestionare a riscului de investiții: Răspândirea capitalului dvs. pe diferite active sau pe diferite tipuri de active din cadrul aceleiași clase va contribui probabil la minimizarea pierderilor potențiale.

Poți considera că investești atunci când mergi la cazinou?

Intersecția dintre investiții și jocuri de noroc

Investițiile sunt prea des asimilate cu jocurile de noroc. Se pare că investițiile nu sunt un fel de pariuri. Există vreun risc? Da. Există o recompensă? Da. Este investiția un joc incert? Ei bine, asta depinde de modul în care abordați investițiile.

Jocurile de noroc și investițiile diferă în primul rând prin faptul că un investitor ar utiliza instrumente de diversificare pentru a reduce riscurile și probabilitatea de a pierde bani. În mod obișnuit, un parior este all-in cu o singură pârghie care determină dacă câștigă sau pierde. În plus, utilizarea unei singure clase de active implică faptul că nu reduceți riscul prin alocarea și diversificarea activelor, chiar dacă dețineți mai multe tipuri de criptomonede.

Cea mai ciudată realitate în ceea ce privește intersecția dintre investiții și jocuri de noroc este că același activ poate fi, teoretic, fie o investiție, fie un joc de noroc. Strategia și planificarea din spatele activului sunt cele care decid dacă este sau nu un joc de noroc.

Jocurile de noroc sunt interesante. Investițiile, atunci când sunt făcute bine, sunt foarte plictisitoare. Și eu m-am săturat să citesc/aud citate din marii guru ai investițiilor din zilele noastre, dar Warren Buffett nu s-a înșelat când a avertizat: „Feriți-vă de activitatea de investiții care produce aplauze; marile mișcări sunt, de obicei, întâmpinate cu căscaturi.”

Nu faceți ca decizia dumneavoastră să fie atât de binară. Nu există un moment inerent de „totul sau nimic” aici. Puteți să luați banii de pe masă și să faceți ceva mai puțin speculativ cu ei.

Concluzie

Acum știm că, deși jocurile de noroc diferă de investiții, ele au totuși asemănări. Jucătorii de cazino și pariorii sportivi au dovedit de mult timp că se pot face bani prin intermediul jocurilor de noroc în ciuda șanselor. Cu acest lucru, putem spune că jocurile de noroc pot deveni o modalitate excelentă de a investi banii și de a obține efectiv profit.

Articolul precedentTânăr din Mediaș la volan fără permis pe strada Gării
Articolul următorCal salvat de pompieri după ce a căzut într-o fântână la Bârghiș | Foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.