Acasă Revista Presei

Palatele copiilor și cluburile sportive școlare vor trece în subordinea autorităților locale

595
Palatele copiilor și cluburile sportive școlare vor trece în subordinea autorităților locale

Palatele copiilor și cluburile sportive școlare vor trece în subordinea autorităților locale, a anunțat ministrul educației Sorin Cîmpeanu. Acest lucru se va realiza din anul 2025.

Personalul didactic de predare titular, existent în cluburile sportive școlare, palatele copiilor şi cluburile copiilor, respectiv în Palatul Național al Copiilor îşi păstrează dreptul, pentru o perioadă de 10 ani de la momentul transferului, să participe la etape de mobilitate a personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar în vederea ocupării de posturi didactice/catedre vacante în unităţi de învăţământ preuniversitar, potrivit metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educației.

purtarea măştii în curtea şcolilor - Anul școlar în România

Palatele copiilor, cluburile copiilor și cluburile sportive școlare nu se desființează! Proiectul Legii învățământului preuniversitar trebuie să pună în aplicare politicile naționale privind descentralizarea astfel încât, începând cu anul 2025, Ministerul Educației să inițieze legislația specfică, pentru ca Palatul Național al Copiilor, palatele copiilor, cluburile copiilor și cluburile sportive să se organizeze și să funcționeze ca instituţii publice în subordinea Consiliului General al municipiului Bucureşti/consiliilor locale, având personalitate juridică, instituții care desfășoară activități extrașcolare/cu program sportiv suplimentar”, a transmis Cîmpeanu.

De asemenea, terenurile şi clădirile în care îşi desfăşoară activitatea aceste instituții vor fi trecute din domeniul public al statului în domeniul public al unităţilor administrativ-teritoriale, prin hotărâre a Guvernului. Singura condiție este păstrării destinației inițiale, pentru o perioadă de minimum 10 ani de la momentul transferului și a schimbării regimului juridic al domeniului public.

În termen de doi ani de la intrarea în vigoare a legii, Ministerul Educației va iniția actele normative pentru reglementarea transferului de competențe și de patrimoniu.

Articolul precedentApele Române anunță situația rezervelor de apă în România | Caniculă extremă în Europa
Articolul următor10 elevi de la Școala Postliceală Auxila se pregătesc în Germania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.