Acasă Nova TV

Festivalul de film La Perne ediția a treia în centrul istoric al Mediașului | Program

1550

Festivalul de film La Perne ediția a treia în centrul istoric al Mediașului.

Festivalul de film în aer liber ,,La Perne’’ a ajuns la ediția a treia. Evenimentul se va desfășura în Piața Regele Ferdinand I în perioada 5-7 august. Organizatorii au pregătit pentru ediția din acest an cinci filme, dintre care două de scurt metraj, nominalizate sau premiate la festivalurile de profil. Tema aleasă pentru această ediție este libertatea.

Prima seară a festivalului va începe cu un concert susținut de Romulus Cipariu în memoria lui Cornel Chiriac, muzician și critic care a prezentat emisiunea „Metronom” la Radio Europa Liberă din iunie 1969 pînă în martie 1975, când a fost asasinat la München. Acesta va fi urmat de filmul „Metronom”, câștigător al premiului pentru regie la Festivalul de la Cannes 2022.

Cea de-a doua seară a festivalului va începe tot de la ora 21:30, cu scurtmetrajul ,,Aurică, viață de câine’’ și va continua cu proiecția filmului ,,Secretul lui Zorillo’’, un film românesc regizat de Robert Eugen Popa, prima parodie cinematografică românească. Cea de-a treia seară a festivalului va începe cu scurtmetrajul ,,Moștenirea’’, în regia lui Marian Fărcuț, care a primit o mențiune specială la TIFF 2022 și se va încheia cu filmul ,,Și atunci, ce e libertatea?’’, în regia lui Andrei Zincă.

Organizatorii Festivalului de film în aer liber ,,La Perne’’ sunt Contrast Publicitate în colaborare cu Primăria Mediaș și Asociația Transilvania Mea. Biletele la Festivalul de film în aer liber ,,La Perne’’ sunt disponibile la cafeneaua Bean de pe strada Petofi Șandor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.