Acasă Transilvania Online

Festivalul Sighișoara Medievală e la sfârșit de săptămână | Participanți în haine medievale

582
Festivalul Sighișoara Medievală e la sfârșit de săptămână

Festivalul Sighișoara Medievală, ediția a 28-a, se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni, în orașul de pe Târnava Mare.

Peste 15 mii de turişti sunt aşteptaţi, în perioada 29-31 iulie, la această ediţie. Organizatorii îi încurajează pe participanţi să se îmbrace în veşminte medievale şi să participe la evenimentele diverse programate în Cetate la sfârşitul săptămânii.

Primarul municipiului Sighişoara, Sârbu Ioan Iulian, a declarat că se aşteaptă ca numărul de participanţi la eveniment să fie mai mare decât anul trecut. Edilul a precizat că Festivalul „Sighişoara Medievală” începe vineri, 28 iulie, cu o paradă de deschidere, pe traseul Strada 1 Decembrie 1918 – Strada Hermann Oberth – Piaţa Hermann Oberth – Strada Turnului – Piaţa Muzeului – Piaţa Cetăţii. Atelierele şi activităţile interactive ale zilei se vor încheia cu un concert al trupei Bucovina.

În cursul zilei de sâmbătă, actorul Marian Râlea şi trupa Abracadabra vor prezenta „două piese de teatru de excepţie.” Pe parcursul zilei spectatorii vor putea să urmărească demonstraţii de luptă, dansuri şi chiar un moment artistic cu cai. Ziua de sâmbătă se va încheie în Piaţa Cetăţii, cu un concert de muzică medievală susţinut de „Cimpoierii din Transilvania” şi un spectacol de jonglerii cu foc al trupei „Sirius.”

Ce puteți vedea Duminică, în ultima zi a evenimentului

„Luptele cavalereşti vor atinge apogeul”, iar din program nu vor lipsi nici dansurile şi muzica, trupa Cargo urmând să încheie această ediţie a festivalului, a anunțat primarl Sârbu. De asemenea, organizatorii pregătesc la final un foc spectaculos de artificii.

Foarte mulţi sighişoreni, foarte mulţi turişti au fost încântaţi de focul de artificii de anul trecut, iar în acest an am pregătit ceva mai spectaculos (…) Aşteptăm toţi sighişorenii şi turiştii să se costumeze în haine medievale şi să participe alături de noi la parade şi la toate evenimentele”, a arătat primarul municipiului Sighișoara, citat de Agerpres. Intrarea la festival este liberă.

Evenimentul este organizat de către Primăria municipiului Sighişoara, sub înaltul patronal al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei române, a subliniat primarul Sârbu Ioan Iulian.

Articolul precedentControale ITM la benzinării din județul Sibiu | Zeci de probleme
Articolul următorFestivalul de film La Perne ediția a treia în centrul istoric al Mediașului | Program

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.