Acasă Revista Presei

După identificare/verificare la RAR puteţi pleca fără să mai aşteptaţi eliberarea Cărții de Identitate

722
la RAR puteţi pleca fără să mai aşteptaţi eliberarea Cărții de Identitate

După identificare/verificare la RAR puteţi pleca fără să mai aşteptaţi eliberarea Cărții de Identitate, este noul serviciu anunțat de Registrul Auto Român.

Persoanele care solicită eliberarea Cărţii de Identitate a Vehiculului vor putea opta, începând de luni, 18 iulie, pentru expedierea acesteia la o anumită adresă specificată. Este vorba despre noul serviciu de curierat rapid, “CIV Prin Curier”, lansat de Registrul Auto Român (RAR), transmite Economedia.

Când veniţi cu autovehiculul la RAR, după identificare şi verificare, puteţi pleca fără să mai aşteptaţi eliberarea actului (CIV). Îl veţi primi prin curier, dacă solicitaţi acest lucru, în maximum 3 zile lucrătoare, termen care poate fi prelungit doar în situaţia excepţională în care emiterea CIV este condiţionată de răspunsul altor entităţi externe. RAR nu taxează acest serviciu. Veţi plăti doar taxa de curierat la primirea documentelor,” a explicat Alina Niţă, director general RAR.

Clienţii vor putea menţiona pe cererea de activitate pe care o completează la sediul RAR faptul că doresc primirea CIV prin curier. Se va scana cu telefonul mobil un cod QR care permite accesarea directă a linkului pentru înregistrarea solicitării.

Aceste facilităţi vor fi disponibile la intrarea în fiecare reprezentanţă RAR din ţară. Rămâne în vigoare și opțiunea de ridicare personală a actului.

Articolul precedentGuvernul a adoptat 23 modificări la Codul Fiscal | Ce taxe cresc de la 1 august
Articolul următorColiziune bicicletă – autoturism | Un copil de 10 ani a fost rănit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.