Acasă Sibiu

Percheziții la Registrul Auto Român | Participă și procurori din Sibiu

1614
verificate de RAR Sibiu - Percheziții la Registrul Auto Român

Direcția Generală Anticorupție din Ministerul de Interne și procurori din Sibiu, Vâlcea și Mureș fac percheziții la Registrul Auto Român (RAR).

Perchezițiile vizează și 47 de persoane dintr-un dosar de corupție care vizează falsificarea datelor pentru înmatricularea unor mașini second-hand, se arată într-un comunicat de presă. Printre cei vizați de perchezițiile de la Registrul Auto Român se numără și polițiști.

Mai mulți funcționari de la RAR și polițiști sunt bănuiți că cereau și primeau mită pentru a înamtricula mașini second-hand. Mita ar fi fost dată fie de proprietari sau de intermediari care se ocupau de înmatriculare, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Banii ar fi fost lăsați în scrumierele sau torpedourile mașinilor care trebuia înmatriculate, potrivit surselor citate.

La Sibiu, ofițerii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, efectuează 16 percheziţii domiciliare şi pun în executare 20 mandate de aducere în Sibiu, Vâlcea şi Mureş, mandate emise pe numele unor suspecţi, dintre care 3 lucrători M.A.I.

În cadrul dosarului penal constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, sunt cercetaţi 8 funcţionari din cadrul unei instituții publice (7 din Sibiu şi unul din Vâlcea), pentru fapte de corupţie legate de atribuţiunile de serviciu referitoare la procedura de inspecţie a vehiculelor în vederea înmatriculării.

Totodată, sunt cercetați 3 angajați M.A.I., pentru fapte de corupţie în legătură cu procedura de înmatriculare a vehiculelor (luare de mită și trafic de influență).

Alte 9 persoane fizice fără calitate specială sunt implicate în săvârşirea faptelor sub forma complicităţii (intermediari care se ocupau cu identificarea de clienţi, preluarea sumelor de bani şi remiterea ulterioară către angajaţii instituției publice).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here