Acasă Nova TV

Aproape o treime din vehiculele verificate de RAR Sibiu în 2018 au fost neconforme

959
verificate de RAR Sibiu - Percheziții la Registrul Auto Român

Aproape o treime din vehiculele verificate de RAR Sibiu în 2018 au fost neconforme.

În județul Sibiu au fost verificate anul trecut 1804 vehicule, dintre care 31.82 % neconforme, iar 2 mașini prezentau pericol iminent de accident. De asemenea, 1.16 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 523 de amenzi contravenționale și au fost retrase 398 de certificate de înmatriculare.

Registrul Auto Român a verificat, în 2018, 67.807 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

,,Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni” a precizat Roxana Dima, Purtătorul de cuvânt al RAR.

Foto: mesageruldesibiu.ro

Articolul precedentO femeie de 68 ani suspectă de gripă a murit la Spitalul Județean Sibiu
Articolul următorPorumbei, iepuri și găini de rasă în expoziție la Mediaș | VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.