Acasă Nova TV

Primul contract de lucrări semnat | Infrastructură de apă și apă uzată cu bani europeni

967

A fost semnat primul contract de lucrări în cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni.

Vineri la sediul operatorului regional Apa Târnavei Mari, a fost semnat contractul „Extindere rețele de apă, rețele de canalizare, conducte de aducțiuni și gospodării de apă în comunele Dârlos, Brateiu, Blăjel, Ațel, Biertan și Hoghilag (Valchid) din județul Sibiu”. Acesta face parte din proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni.

Contractul cu o valoare de aproximativ 51,8 milioane de lei, are o durată de implementare de 24 luni, iar obiectivul său constă în realizarea unor conducte de aducțiune apă pe traseul Mediaș – Brateiu – Buzd – Ațel – Dupuș – Biertan – Copșa Mare – Valchid și traseul Mediaș – Valea-Lungă – Păucea.

La semnarea contractului de la sediul companiei Apa Târnavei Mari a fost prezent și Cristian Roman, Secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Pentru localitățile beneficiare ale acestui proiect, semnarea contractului reprezintă un pas important și așteptat în același timp. Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, are o valoare de circa 700 milioane de lei și este finanțat în proporție de 85% din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.

Obiectul contractului constă în derularea unor lucrări în sectorul de apă, respectiv, realizarea unor conducte de aducțiune apă pe traseul Mediaș – Valchid și traseul Mediaș –  Păucea.

Conducta de aducțiune Mediaș – Valchid va asigura  alimentarea cu apă a 7 localități: Buzd, Brateiu, Ațel, Dupuș, Biertan, Copșa Mare și Valchid, având  lungimea  de L=25.205,0 metri

Conducta de aducțiune  Mediaș – Păucea  va avea lungimea totală de L=6.305 metri, va asigura  alimentarea cu apă a două localități: Valea Lungă și Păucea.

Contractul mai prevede și lucrări la nivelul localităților din comunele Dârlos, Brateiu, Blăjel, Ațel, Biertan și Hoghilag:

 • Localitatea Valea-Lungă: reabilitarea și extinderea rețelei de distribuție apă cu lungimea cumulată L=2.875,0 m;
 • Localitatea Buzd: conductă racord de aducțiune cu lungimea L=5.350,0 m; stație de pompare apă potabilă; Gospodărie de apă nouă; extindere rețea de distribuție cu lungimea cumulată L=5.905,0 m.
 • Localitatea Brateiu: conductă racord de aducțiune cu lungimea L=275,0 m.
 • Localitatea Ațel: conductă racord de aducțiune cu lungimea L=480,0 m; Gospodarie de apă nouă; extindere rețea de distribuție cu lungimea cumulată L=8.527,0 m.
 • Localitatea Dupuș: stație de pompare apă potabilă; extindere rețea de distribuție cu lungimea cumulată L=4.490,0 m.
 • Localitatea Biertan: conductă racord de aducțiune cu lungimea L=695,0 m; completări la Gospodarie de apă existentă; completări la rețeaua de distribuție apă cu: cămine vane și hidranți de incendiu, înlocuire contoare existente cu contoare cu telecitire.
 • Localitatea Copșa Mare: conductă racord de aducțiune cu lungimea L=60,0 m; Gospodărie de apă nouă; extindere rețea de distribuție cu lungimea cumulată L=4.042,0 m.
 • Localitatea Richiș: realizarea de branșamente cu cămine apometru – 329 bucăți.
 • Localitatea Valchid: Gospodarie de apă nouă; extindere rețea de distribuție cu lungimea cumulată L=5.105,0 m.
 • Localitatea Păucea: extinderea sistemului de alimentare cu apă, cuprinzând: stație de clorinare și cămin debitmetru. Alimentarea cu apă în Păucea va fi asigurată din aducțiunea principală Mediaș – Păucea.

Toate echipamentele din cadrul Gospodariei de Apă Richiș vor fi integrate într-un sistem SCADA local, conceput astfel încât informațiile să fie  transmise la distanță către Dispeceratul SCADA din cadrul Stației de Tratare Apă Mediaș.         

Principalele lucrări din sectorul canalizare din cadrul acestui contract constau în:

 • Localitatea Dârlos: extindere rețea de canalizare cu lungimea de L=10.436,0 m; stație de pompare apă uzată cu separare de solide: 4 bucăți, conducte de refulare cu lungimea cumulată L=440,0 m.
 • Extindere conducta de refulare Brateiu – Dârlos – Mediaș: conducta de refulare ape uzate de la Brateiu la Mediaș va avea lungimea de L = 5.958,0 m.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.