Acasă Transilvania Online

Fermieri din Harghita care și-au incendiat terenurile au rămas fără subvenţia de la UE

268
Fermieri din Harghita care și-au incendiat terenurile au rămas fără subvenţia de la UE

Sute de fermieri din Harghita care și-au incendiat terenurile au rămas fără subvenţia de la UE, a anunțat șeful APIA Harghita, Haschi Andras.

Acesta a menționat că este vorba despre 250 de fermieri harghiteni. De asemenea, Garda de Mediu Harghita a sesizat săptămâna trecută organele de cercetare penală în două cazuri în care a constatat că au fost incendiate suprafeţe cu vegetaţie uscată aflate în arii naturale protejate.

Comisarul şef al Gărzii de Mediu Harghita, Domokos Szilard, a declarat luni, după şedinţa Colegiului Prefectural Harghita, că suprafeţele incendiate, în cazul cărora s-au făcut sesizări penale, se află lângă localităţile Miercurea Ciuc şi Misentea şi sunt incluse în situri Natura 2000.

Haschi Andras a avertizat, încă de săptămâna trecută, că toţi cei care vor fi depistaţi că îşi curăţă prin incendiere terenurile de vegetaţie uscată vor rămâne fără subvenţie pentru întreaga suprafaţă solicitată.

Garda de Mediu Harghita face o hartă a incendierilor de suprafeţe, pe care o trimite la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), pentru luarea măsurilor care se impun. Totodată, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita trimite zilnic la APIA toate coordonatele suprafeţelor afectate de incendii.

ISU Harghita a informat că, în ultimele trei zile, pompierii militari, în colaborare cu serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă au intervenit pentru stingerea a 20 de incendii de vegetaţie uscată, scrie G4Media.

Articolul precedentCine declară la recensământ locuința în care trăim dacă suntem chiriași?
Articolul următorIncendiu pe digul Târnava Mare | Cartierul După Zid afectat de fum și cenușă | Foc pe clădirea Ștrandului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.