Acasă STIL DE VIATA

Cine declară la recensământ locuința în care trăim dacă suntem chiriași?

729
Cine declară la recensământ locuința în care trăim dacă suntem chiriași

Una dintre întrebările frecvente apărute la recenzarea ce se desfășoară în această perioadă este cine declară la recensământ locuința în care trăim, dacă suntem chiriași?

Preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei, a precizat într-o conferinţă de presă că nu proprietarul ci ”chiriaşul este cel care trebuie să declare caracteristicile locuinţei respective. Ba mai mult, nu există nicio relaţie între proprietarul locuinţei respective şi cel care locuieşte efectiv în clădirea respectivă.

Totodată, șeful INS a dat asigurări populației că datele culese în cadrul recensământului nu sunt transmise către Fisc.

”… datele nu pot fi folosite pentru impozitare sau în alte scopuri decât cele statistice. (…) Nimeni nu impozitează pe baza datelor culese la recensământ. În statistică, niciodată datele nu sunt folosite în alte scopuri decât cele statistice. (…) Vă asigur că aşa ceva nu se întâmplă. Datele au intrat în statistică şi nu au mai ieşit niciodată la nivel individual. În statistică există nişte reguli foarte stricte. (…) Vrem din 2024 să calculăm an de an populaţia rezidentă până la nivel de localitate”, a menţionat Tudorel Andrei, citat de G4Media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.