Acasă Transilvania Online

Primii refugiaţi din Kiev au ajuns și la Cluj

415
refugiaţi din Kiev

Primii refugiaţi din Kiev (Ucraina) au ajuns în județul Cluj. Este vorba despre trei familii.

Trei familii cu patru copii, care locuiau în cartierul Obolini, din Kiev, Ucraina, una dintre primele zone bombardate de invadatorii ruşi, au găsit adăpost şi hrană la Cluj, cu ajutorul Fundaţiei Dor. Locuinţa uneia dintre familii a fost distrusă de o rachetă rusească la scurt timp după ce au părăsit ţara.

Preşedintele Fundaţiei Dor a fost contactat de una dintre cele trei familii care au ajuns deja la Cluj pentru a-i cere ajutorul. El a spus că, imediat după declanşarea bombardamentelor, oamenii i-au cerut sprijin să vină în România pentru a fi în siguranţă. A fost de acord şi a făcut pregătiri pentru a-i caza şi a le oferi hrană.  

Fundaţi Dor va mai duce alte două familii din Kiev, dar şi din zona Cernăuţi

Refugiaţii mi-au povestit că au fost impresionaţi până la lacrimi de modul în care au fost întâmpinaţi la graniţă de românii care le-au oferit mâncare şi apă. Refugiaţii chiar au întrebat dacă trebuie să plătească hrana şi apa, nevenindu-le să creadă că de fapt toate reprezintă gestul de solidaritate pentru cei care fug din calea războiului”, a spus preşedintele Fundaţiei DOR, un avocat clujean care a ținut ca numele său să nu fie făcut public. (Sursa: adevarul.ro)

Articolul precedentGaz Metan a pierdut cu 3-0 partida cu FCU Craiova | VEZI golurile
Articolul următorRata incidenței cazurilor de COVID pentru ziua de 27 februarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.