Acasă Sibiu

2 persoane surprinse de o avalanșă în Munții Făgăraș | Tânără de 26 ani rănită

115

2 persoane surprinse de o avalanșă în Munții Făgăraș.

Avalanșa s-a petrecut joi după-amiază în Zona Acele Cleopatrei din Munții Făgăraș. Din echipa de prim răspuns au făcut parte 7 salvamontiști, urmați de o altă echipă de sprijin formată din 5 salvatori, tot din cadrul Salvamont Sibiu.

Salvamontiștii au ajuns cu bine la cele 2 persoane și au acordat primul ajutor medical. Una dintre persoane prezenta traumatism la nivelul membrelor inferioare, astfel, salvatorii montani au pregătit-o pentru transportul cu targa, respectiv imobilizarea membrelor afectate, protecție termică adecvată și administrare de analgezice.

Salvatorii montani au ajuns în această dimineață la baza muntelui cu cei doi turiști accidentați, coborârea efectuându-se continuu, pe parcursul întregii nopți, doar cu un scurt popas pentru hidratare și refacerea echilibrului termic, la cabana Negoiu.

Ulterior, salvamontiștii au continuat imediat coborârea către baza muntelui unde erau așteptați de ambulanțele pregătite să preia turiștii accidentați. Persoana care a suferit leziuni traumatice la nivelul membrelor inferioare a fost transportată la spital pentru acordarea de asistență medicală și îngrijiri. Cealaltă persoană este în acest moment evaluată medical.

„Pacienta de 26 de ani surprinsă de avalanșă în Munții Făgăraș a fost adusă la Unitatea de primiri Urgențe a SCJU Sibiu de către un echipaj SMURD. A fost preluată imediat de personalul medical, prezintă contuzii, suspiciuni de fractură la membrul inferior drept și de entorsă la membrul inferior stâng si este conștientă și stabilă. În momentul de față au loc investigații medicale pentru stabilirea conduitei terapeutice” a precizat Decebal Toderiță, Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

Foto: Salvamont Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here