Acasă Revista Presei

Se interzic evenimentele private | Restricții anti COVID în România din 25 octombrie

1073
Se interzic evenimentele private

Începând de Luni, 25 octombrie 2021 se interzic evenimentele private pentru toate categoriile de cetățeni, a anunțat ministrul interimar al sănătății Cseke Attila.

În ceea ce privește evenimentele private – nunți, botezuri, onomastică etc. – va fi o interdicție totală pentru desfășurarea lor în restaurante, inclusiv pentru cei vaccinați sau cei care au certificat verde.

Din păcate, realitatea practică ne-a arătat că nu am reușit să controlăm”, a explicat Cseke la Digi24. El a adăugat că în acest domeniu, sancțiunile sunt mult mai ușor de pus în aplicare.

Restaurantele, cafenelele vor rămâne deschise pentru cei vaccinați

La partea de spații culturale – teatre, cinematografe etc. – accesul va fi posibil numai pentru cei cu certificat verde și probabil va fi redusă de la 50 la sută la 30 la sută capacitatea de ocupare.

Pentru carantina de noapte, excepțiile se vor referi nu numai la cei vaccinați, ci la toți cei care au certificat verde, la persoanele care vin sau se duc la muncă, la urgențele medicale.

Restricțiile vor fi luate în discuție vineri de CNSU și apoi în ședința de guvern, după care vor mai trebui elaborate și anumite ordine de ministru pe domenii de specialitate.

Noile restricții pe care le pregătesc autoritățile vor fi evaluate după două-trei săptămâni pentru a vedea eficiența pe care au avut-o și dacă este cumva nevoie de menținerea lor sau chiar de o înăsprire. 

Articolul precedentUnde se va folosi certificatul verde (green pass) începând din 25 octombrie
Articolul următorBărbat arestat după ce a provocat o tamponare și a prezentat un permis fals

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.