Acasă Nova TV

România introduce noi restricții anti COVID din 25 octombrie

4329
România introduce noi restricții anti COVID

Președintele Iohannis a anunțat miercuri seara că România introduce noi restricții care vor intra în vigoare din 25 octombrie 2021.

Restricțiile vin după ce marţi, România a înregistrat cel mai dur bilanţ de la debutul pandemiei COVID: 18.863 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, 574 de decese şi 1.805 pacienţi cu COVID-19 la ATI. Situația a fost catalogată de șeful statului ca fiind catastrofală.

Până când nevaccinații se vor convinge că altă cale nu există în acest moment, din păcate e nevoie de restricții prin care să putem avea grijă de cei vulnerabili, a spus președintele.

”Școlile sunt puternic afectate. În mod normal, începând de lunea viitoare, ar fi vacanță pentru cei mici. Am decis azi ca vacanță să fie valabilă pentru toate clasele timp de 2 săptămâni – gimnaziu, liceu, generală.

Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot, interior și exterior și în târguri și la cinema și dacă vă plimbați pe stradă.

Va fi restricționată circulația noaptea, cu excepția celor vaccinați și a celor cu treabă legitimă.

În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții.

Guvernul va anunța cel târziu vineri, toate restricțiile care intră în vigoare, după ce experții vor stabili toate detaliile aceste norme.

Declarațiile au avut loc în urma unei ședințe convocate de Iohannis la Cotroceni, la care au luat parte premierul interimar Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here