Acasă Sibiu

Un câine COVID a oprit trei persoane dintre pasagerii zborului Madrid – Sibiu

810
câine covid sibiu

Un câine de miros COVID a oprit trei persoane care au ajuns pe aeroportul din Sibiu, după un zbor de la Madrid, pentru că ar avea SARS-COv2.

Câinele de miros Covid a semnalat 3 persoane ca fiind infectate cu virusul SARS-COv2. Primul pasager semnalat a fost  plasat în izolare, fiind depistat de câinele nostru antrenat, ca fiind infectat, iar la testul rapid efectuat de personalul DSP,  acesta a ieşit pozitiv.

A fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la UPU Sibiu, pentru investigaţii de specialitate şi confirmare sau infirmare a bolii. De asemenea, acesta urmează a fi izolat la adresa declarată. Persoana depistată pozitiv, avea cele 2 doze de vaccin făcute”, se arată într-un comunicat al IGPR.

A doua persoană, semnalată de câine ca fiind infectată,  a fost testată – rezultatul fiind negativ. Urmează ca aceasta să intre în carantină 14 zile, cu recomandare de testare PCR în ziua 5. Cea de-a treia persoană semnalată de câine a prezentat documente de ieşire din boală, din data din 17.07.2021”, mai arată sursa citată de Adevărul.

la zborul W6 3778 MADRID-SIBIU, dintre cei 151 de călători,  22 au fost plasaţi în carantină si o persoană în izolare.

Instructorii asigură că aceşti câini nu au cum să muşte vreun pasager şi nu reprezintă vreun pericol nici pentru persoanele alergice deoarece animalele nu pot ajunge cu botul efectiv la om, ci îl pot doar mirosi printr-un perete de protecţie, prevăzut cu găuri.

Aeroportul Sibiu desfășoară program pilot de depistare a persoanelor bolnave COVID cu ajutorul câinilor antrenați la centrul chinologic al MAI din Sibiu.

Articolul precedentColiziune autoturism – ansamblu tir soldată cu 2 răniți | Foto
Articolul următorRata incidenței rămâne constantă | 3 localități unde sunt cazuri active

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.