Acasă Sibiu

Câinii Covid și-au început misiunea la Aeroportul Sibiu | VIDEO

690
Câinii Covid Aeroportul Sibiu - certificate digitale Covid

Câinii Covid și-au început misiunea la Aeroportul Sibiu, într-un program pilot ce se va întinde pe durata a 60 de zile.

Echipa de câini antrenați să depisteze persoanele infectate cu coronavirus și-a început astăzi treaba la aeroportul sibian, primul care beneficiază de acest proiect aprobat de CNSU. Sâmbătă Dov și Blue, doi dintre cei cinci câini pregătiți la centrul chinologic Dr. Aurel Greblea, au verificat 110 pasageri sosiți cu avionul de la Veneția. Rezultatul a fost negativ, nicio persoană infectată.

Conform procedurii aprobate, fiecare pasager se oprește pentru câteva secunde în dreptul anticamerei în care se află unul din câini, este mirosit iar dacă nu depistează nimic, poate trece mai departe. Al doilea câine verifică zona bagajelor, practic este a doua verificare a pasagerilor.

” …. Pasagerii trec printr-un spațiu special amenajat, sunt scanați de câine în momentul în care trec în spațiul respectiv. În momentul în care câinele depistează acel miros specific infectării cu covid și semnalează acest lucru instructorului, persoana respectivă este condusă către reprezentanții de la DSP și se iau măsurile necesare. Persoana este condusă către zona de recoltare de probe, unde sunt efectuate teste rapide gratuite,” a declarat Leonard Bâlă, directorul împuternicit al Centrului Chinologic Sibiu.

Persoanele aflate în preajma câinilor nu trebuie să se teamă, animalele nu sunt agresive, sunt antrenate special pentru un astfel de comportament în prezența oamenilor și sunt instruite să depisteze prezența virusului. (Foto: stiridesibiu.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.