Acasă Revista Presei

Nu văd o revenire la măsuri radicale sau la carantinare | Starea de Alertă se prelungește cu 30 de zile

281
măsuri radicale sau la carantinare

România nu va ajunge la măsuri radicale sau la carantinare în valul al patrulea al pandemiei de COVID-19, a anunțat șeful DSU, Raed Arafat.

Întrebat joi, la finalul şedinţei de Guvern, dacă în valul patru ar putea exista o nouă carantină în România, aşa cum a fost atunci când a apărut virusul, șeful DSU a spus că nu vede o revenire la măsuri radicale.

„… avem alte mecanisme acum şi să nu uităm, chiar dacă nu s-au vaccinat atâţia cât ne-am dorit, totuşi sunt deja 5 milioane de persoane vaccinate, pe lângă cele trecute prin boală. Deci nu văd o revenire la măsuri radicale sau la carantinare, pe care România oricum nu prea le-a aplicat decât într-o perioadă scurtă la început şi nu văd astfel de revenire la astfel de măsuri. Cel puţin din ce vedem la acest moment, nici nu văd justificare pentru ele,” a afirmat Arafat, citat de HotNews.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis joi, prelungirea cu 30 de zile, începând cu 11 august, a stării de alertă impuse în contextul pandemiei de Covid-19, autoritățile menținând restricțiile care sunt în vigoare la acest moment.

„Am aprobat prelungirea stării de alertă şi nu se modifică nimic în acest moment, lucrurile rămân aşa cum au fost prezentate ele până acum,” a declarat premierul Cîţu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Articolul precedentÎn plin sezon Grecia introduce restricții în Zakynthos și o zonă din Creta
Articolul următorRomâni și străini prinși cu certificate digitale Covid-19 false pe Aeroportul Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.