Acasă Revista Presei

În plin sezon Grecia introduce restricții în Zakynthos și o zonă din Creta

278
restricții în Zakynthos Creta

În plin sezon turistic Grecia a anunțat că introduce restricții în Zakynthos și o zonă din Creta, începând de vineri 6 August și până pe 13 August.

Grecia impune carantină de noapte și interzice complet muzica în baruri și restaurante, în două dintre cele mai populare insule în rândul turiștilor, Zakynthos și Creta. Restricțiile vor intra în vigoare de vineri și vor fi valabile până pe 13 august, scrie Digi 24. În Creta este vizată zona Chania.

Secretariatul General pentru Protecția Civilă a anunțat joi că circulația publică în cele două regiuni va fi interzisă între orele 01:00 și 06:00. Excepție va fi în situațiile de urgență medicală și cele legate de locul de muncă. În cele două insule muzica va fi complet interzisă în baruri, restaurante și cafenele pentru a preveni astfel supraaglomerarea.

Petrecerile și întâlnirile cu mai mult de 20 de persoane sunt, de asemenea, interzise. Amenzile pentru încălcarea acestei restricții pornesc de la 50.000 de euro și pot ajunge la 200.000 de euro.

Interdicţia de circulaţie nocturnă a fost în vigoare în toată Grecia o jumătate de an, până pe 28 iunie, cu excepţia insulei Mykonos. Acolo, din cauza înrăutăţirii situaţiei epidemiologice a fost aplicată între 17 şi 26 iulie.

Decizia de a introduce astfel de restricții în mijlocul sezonului turistic a venit la recomandarea experților în sănătate publică. Ambele regiuni au intrat în categoria de risc 4, adică în zona roșie. Potrivit cifrelor oficiale, numărul cazurilor de Covid-19 a crescut cu 69% în Zakynthos și 54% în Chania în ultima săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here