Acasă Transilvania Online

Medici suspectați de trafic cu adeverințe de vaccinare false

2090
adeverințe de vaccinare false

Medici suspectați de trafic cu adeverințe de vaccinare false la un centru de vaccinare din Ocna Mureș.

Un medic colaborator de la centrul de vaccinare din orașul Ocna Mureș a fost adus joi la sediul IPJ Alba. Polițiștii din Alba au efectuat joi dimineața două percheziții domiciliare în județul Cluj, la persoane bănuite că ar fi eliberat adeverințe care atestau, în fals, vaccinarea anti Covid – 19.

Acestea ar fi accesat o platformă națională de evidență a vaccinărilor și ar fi eliberat adeverințe care atestau, în fals, vaccinarea anti Covid – 19, anunță Alba24.

Din cercetări a rezultat că, la data de 28 iunie a.c., o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidență a vaccinărilor al unui centru din județul Alba și ar fi eliberat, mai multe adeverințe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare, a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate în locația respectivă.

În urma perchezițiilor care au avut loc joi, 5 august 2021, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru fals informatic, a fost ridicat un telefon mobil, o tabletă și o unitate de calculator. O tânără în vârstă de 26 de ani din Cluj-Napoca a fost reținută. Potrivit unor surse, este vorba despre o femeie, medic colaborator la un centru de vaccinare din orașul Ocna Mureș.

În total au fost citate și audiate zece persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.