Acasă Sibiu

Români și străini prinși cu certificate digitale Covid-19 false pe Aeroportul Sibiu

777
Câinii Covid Aeroportul Sibiu - certificate digitale Covid

Cetățeni români și străini au fost prinși cu certificate digitale Covid-19 false pe Aeroportul Sibiu. Ei riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

De la 1 iulie și până în prezent, polițiștii de frontieră de pe Aeroportul internațional Sibiu au descoperit 15 cetățeni care au prezentat documente suspecte de a fi false ori falsificate. 

Conform Turnul Sfatului, în cazurile mai sus menționate se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Prin folosirea certificatelor digitale falsificate, la intrarea în țară, persoanele nevaccinate încearcă să evite carantina de 14 zile, instituită pentru cei care vin din zonele roșii.

”… la nivelul Sectorului Poliție de Frontieră Aeroport Sibiu au fost identificați 15 cetățeni (zece cetățeni români și cinci cetățeni de altă naționalitate) care au prezentat documente asupra cărora există suspiciuni că sunt false/falsificate, documente care atestă faptul că au fost vaccinați anti-Covid-19 sau că anterior au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2,” au anunțat polițiștii de frontieră din cadrul aeroportului sibian la solicitarea Turnul Sfatului.

Conform Europa Liberă, la nivel național, până la începutul acestei luni, polițiștii de frontieră au descoperit 69 de români care au încercat să se reîntoarcă în țară folosind certificate false ori falsificate. Cei mai mulți dintre cetățenii care au încercat să scape de carantină au intrat în țară prin punctele de trecere a frontierei de la Aeroportul ”Henri Coandă” sau prin cele din Iași, Sibiu sau Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here